Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En lugn natt i Sjuhärad, utan några större nyhetshändelser.
Polisen misstänker att en kraftig villabrand i Landvetter var anlagd.
Publicerad 2 maj 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

Vid 01.30-tiden på torsdagen kom larmet om villabranden i Landvetter. Två vuxna och två barn lyckades ta sig ut ur huset oskadda innan räddningstjänsten kom till platsen, enligt Aftonbladet.

Annons

– Vi har inlett en förundersökning gällande mordbrand, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl i region Väst, till tidningen.

Torrt, varmt och soligt. Så sammanfattar SMHI aprilvädret.

Men även om det har varit en varmare aprilmånad än normal så handlar det inte, med undantag för vissa orter, om rekordvärme eftersom en kall period i första halvan av månaden drar ner genomsnittstemperaturen.

Månadens varmaste dygn uppmättes i Ullared i Halland den 26 april med 26,4 grader. Och den 17 april kom den meteorologiska sommaren till landet då Örebro flygplats blev först med en dygnsmedeltemperatur över tio grader fem dygn i sträck. Den meteorologiska sommaren nådde även större delar av Götaland och Svealand under påskhelgen. Och lokalt i Storsjöområdet i Jämtland kom den meteorologiska sommaren den 23 april, vilket är extremt tidigt. (TT)

Världen

En kvinna har dödats vid en demonstration mot Venezuelas president Nicolás Maduro, enligt en människorättsorganisation. Kvinnan ska ha skjutits av säkerhetsstyrkor.

27 personer har förts till sjukhus efter onsdagens protester, då hundratals demonstranter drabbade samman med polis.

Oppositionsledaren Juan Guaidó har manat till "de största protesterna i Venezuelas historia", men militären har inte följt uppmaningarna att ansluta sig till oppositionen. (TT)

En man och en kvinna försökte ta sig in i ett fängelse i Florida för att frita en tredje kumpan. Men det bar sig inte bättre än att alla tre nu sitter bakom lås och bom.

Mannen och kvinnan greps i måndags för att ha låtsats vara poliser.

Annons

Paret påstod att de var nyanställda kriminalpoliser, och försökte använda en av polisens bilar för att ta sig in förbi vakter och galler och in på fängelseområdet – allt för att försöka få ut sin nyligen fängslade kompanjon.

"De två har nu återförenats med sin kumpan och kommer att åtalas", skriver sheriffkontoret i DeSoto County på Facebook. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons