Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Kvinna slagen med flaska på Hässleholmen.

Sjuhärad

Vid 22.30-tiden på påskdagens kväll ska flera personer ha varit inblandade i ett bråk utomhus på Hässleholmen.

Polisen uppger att två unga kvinnor ska ha blivit antastade av unga män.

– De har försökt att komma därifrån och då har någon av grabbarna slagit en av tjejerna med en flaska i huvudet så att det blev skador, säger Ulf Andersson, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Hon behövde sjukhusvård. Brottsrubriceringen är grov misshandel.

De inblandade är i 20-årsåldern. Ingen hade gripits tidigt på måndagsmorgonen.

Sverige

Fem personer har gripits efter ett personrån i Örebro under söndagskvällen.

En man i 20-årsåldern rånades, efter rånet åkte de nu gripna i en bil mot Västmanland. Efter att polisen stängt av en del av E18 kunde fem personer gripas utanför Köping.

De är misstänkta för bland annat grovt rån, grovt olaga hot, övergrepp i rättssak och grovt vapenbrott, enligt polisen.

– Tillvägagångssättet gör att vi behandlar det som ett grovt brott, men vi vill inte gå in på några detaljer i nuläget, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid Örebropolisen. (TT)

En ung man ska ha misshandlats i Karlskrona av flera personer under natten till annandag påsk. Händelsen uppges ha inträffat vid 01-tiden med start i området Kungsmarken.

– Man slet in en person i en bil, misshandlade honom och lämnade av honom i höjd med Nättraby, säger Michael Hesselberg, jourförundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

Mannen, som är född i början av 2000-talet, fördes till sjukhus. Skadeläget är oklart.

– Vi har inte kunnat prata med honom än så länge, säger Hesselberg strax efter klockan 05.

Brottsrubriceringen är människorov alternativt grov misshandel. Tidigt på måndagsmorgonen är ingen person misstänkt.

Världen

Antalet döda i attackerna i Sri Lanka fortsätter att stiga, till 290. Omkring 500 är skadade, uppger en talesperson för polisen.

Gärningsmännen riktade in sig på påskfirande kyrkobesökare och hotell som är populära bland utländska gäster och attackerna på påskdagen har nu krävt minst 290 liv och omkring 500 skadade personer, uppger polistalespersonen Ruwan Gunasekera. (TT)

Minst 17 personer har dödats och 13 personer saknas efter att ett jordskred begravit åtta hus tidigt på söndagen i sydvästra Colombia.

Sökandet pågår efter personer som kan ha hamnat under massorna.

Jordskredet utlöstes av häftiga regn som svept ned över landet de senaste veckorna. Det är vanligt med jordskred i Colombia under regnperioden. (TT)

Två personer sköts till döds och fyra turister kidnappades när beväpnade män slog till mot hotellkomplexet Kajuru Castle sex mil sydöst om staden Kaduna i Nigeria.

En av de döda var en brittisk hjälparbetare, den andre en nigerisk man. Turisterna som fördes bort uppges också vara nigerianer.

I Kaduna, som också är namnet på delstaten, har kidnappningar blivit ett växande problem, där kriminella som tidigare fokuserat på boskapsstölder bytt inriktning. (TT)

Minst elva maliska soldater har dödats i en attack av misstänkta jihadister i den sydvästra delen av Mali, uppger landets försvarsdepartement.

Tidigare hade en försvarskälla angett dödstalet till minst tolv soldater.

Attacken mot den militära posteringen i Guiré, ett 30-tal mil norr om huvudstaden Bamako, skedde vid femtiden på söndagsmorgonen.

– Terroristerna kom från skogen. De hade motorcyklar och mindre lastbilar. De brände fordon och tog med sig några, säger AFP:s källa.

På lördagen dödades en soldat i FN:s fredsbevarande styrkor av en mina i centrala Mali. (TT)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.