Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Man till sjukhus efter misstänkt misshandel. Bränder i Bollebygdsområdet.

Sjuhärad

Strax efter klockan 03 på natten till påskafton larmades polisen från Ulricehamn om att en man ska ha blivit misshandlad.

Målsägaren, som är född på 1980-talet, kördes till SÄS i Borås med ambulans. Polis skulle prata med honom på sjukhuset.

Polisen har gjort en anmälan om misshandel, men tidigt på lördagsmorgonen är ingen person misstänkt.

Efter att räddningstjänsten arbetat med att släcka en brand i en större rishög vid Bollekollen sent på fredagskvällen kom ytterligare ett larm om en brand i en annan rishög inte långt från den första klockan 01.44.

Strax före midnatt kom larm om en singelolycka på riksväg 40 i höjd med Torhult i Ulricehamns kommun, nära gränsen mot Jönköpings län.

Personbilen stod inledningsvis mitt på vägen, enligt SOS Alarms händelseinformation som uppger att räddningstjänst, ambulans och polis skickats till olycksplatsen.

– En personbil har gått in i vajerräcket. Inga personskador, utan bara plåtskador. Vi var där och flyttade undan bilen och så lämnade vi, säger Fredrik Iwanson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Olyckan ska ha skett i riktning mot Göteborg och ett körfält är påverkat, enligt Trafikverket.

– Polis är på plats och tar hand om bärgningen, säger Iwanson klockan 00.30.

Sent på långfredagens kväll upptäcktes ett bilinbrott på Norrmalm i Borås.

Polisen larmades klockan 22.31. Bland annat ska en plånbok ha stulits ur bilen.

Vid klockan 00.20 ertappade polis fem misstänkt narkotikapåverkade personer vid Kransmossen i Borås. De misstänks för narkotikabrott (eget bruk). En av dem fem misstänks även för narkotikainnehav, enligt polisen.

Sverige

En bil brann vid Vintergatan i Alingsås på långfredagskvällen. Polis och räddningstjänst larmades dit klockan 22.13.

Polisen har gjort en anmälan om skadegörelse genom brand.

En man har avlidit efter att ha gått igenom isen i Enviken i Falu kommun på fredagseftermiddagen. Mannen som är i 70-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans i vilken hjärt- lungräddning pågick hela vägen.

Larmet kom vid 16.15-tiden och en halvtimme senare uppgav räddningstjänsten att de fått upp mannen ur vattnet.

Vid 21-tiden på fredagskvällen meddelade landstinget i region Dalarna att han avlidit på sjukhus.

Mannens anhöriga är underrättade. (TT)

Världen

Protesterna mot det styrande militärrådet i Sudan växer. Hundratusentals demonstranter samlades på fredagskvällen runt en sittstrejk utanför försvarshögkvarteret i huvudstaden Khartum.

Militärrådet tog makten efter att ha störtat president Omar al-Bashir 11 april, de strejkande vill att militären ska lämna över makten till civila.

På söndag ska den största protestgruppen SPA presentera ett eget civilt råd som de vill ska styra landet tills vidare. (TT)

Demokraterna i USA:s representanthus har lämnat in en stämningsansökan mot justitiedepartementet för att få tillgång till hela Rysslandsutredningen, utan censurerade delar.

Departementet har svarat att justitieutskottets ordförande Jerry Nadlers handling är onödig.

– Justitiedepartementet kommer att fortsätta arbeta tillsammans med Kongressen och tillmötesgå legitima, lagenliga, önskemål, säger talespersonen Kerri Kupec. (TT)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.