Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Tre gripna för brutal misshandel i Borås. Polisen sökte försvunnen man.
Publicerad 3 april 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Polisen har under natten till onsdagen gripit två män och en kvinna som misstänks för en brutal misshandel i en lägenhet i centrala Borås.

Annons

Polisen larmades klockan 03.12. En man i 30-årsåldern ska ha blivit misshandlad.

– Han är rejält påslagen, men är vid liv och talbar. Han har fått mycket stryk. Vi griper de här tre gärningsmännen på plats, säger Edvard Berner, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Skadeläget för mannen är annars oklart inledningsvis. Men han ska inte ha behövt sjukhusvård, enligt polisens presstalesperson.

Samtliga gripna är i 20- till 30-årsåldern.

– De är på polisstationen nu och kommer att höras under morgonen, säger Berner klockan 05.10.

Brottsrubriceringarna är grov misshandel och olaga hot samt skadegörelse och brott mot knivlagen.

Den man som försvann i Svaneholm på tisdagskvällen har inte hittats under natten. Sökandet avbröts vid 04.30-tiden och kommer att återupptas på onsdagsmorgonen.

Klockan 02.30 stoppade polis en bilförare i Kinna. Kvinnan, som är i 30-årsåldern, misstänks för drograttfylleri.

– Vid husrannsakan i bilen anträffades också en elpistol som är tagen i beslag, säger Edvard Berner, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Kvinnan misstänks därför även för brott mot vapenlagen.

Annons

– Hon är medtagen till förhör och provtagning och är sedan släppt, säger Berner.

Sverige

Flera personer har skadats efter en detonation vid en villa i Strängnäs. Polisen utreder händelsen som försök till mord.

Larmet om en detonation kom till polisen klockan 01.18 natten till onsdag. Flera personer i olika åldrar ska ha befunnit sig i villan i Strängnäs och samtliga målsägande är förda till sjukhus med ambulans.

– Det verkade inte röra sig om livshotande skador, säger Mikael Ehne, vakthavande befäl vid polisen, till TT.

I samband med explosionen ska fönster på villan ha skadats och platsen är nu avspärrad i väntan på en teknisk undersökning.

En utredning om försök till mord pågår, men polisen har ännu ingen misstänkt för brottet.

– Det är absolut en allvarlig händelse. Det är uppgifter som vi har fått in och iakttagelser på plats som gör att vi har anledning att anta att det kan röra sig om ett mordförsök, säger Mikael Ehne. (TT)

Världen

Venezuelas oppositionsledare Juan Guaidó fråntas parlamentarisk immunitet efter ett beslut av grundlagsförsamlingen, och landets högsta domstol kan nu åtala honom.

Annons

Nationalförsamlingens majoritetsledare Guaidó, utropade sig själv till interimspresident i januari och har hittills fått stöd från ett 50-tal länder.

Högsta domstolen har tidigare sagt att Guaidó borde åtalas för att ha brutit mot ett utreseförbud för några veckor sedan. (TT)

Två drönare som skickats mot en saudisk stad nära gränsen mot Jemen har oskadliggjorts uppger den statliga saudiska nyhetsbyrån SPA.

Drönarna ska ha skickats av Huthirebeller med en av den saudiskledda koalitionens flygbaser som mål. Fem personer skadades vid händelsen.

Sedan i januari i år har koalitionen riktat in sig på att förstöra Huthirebellernas drönarkapacitet och förra månaden rapporterades att drönarlager i Jemen hade förstörts. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons