Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Inbrott hos bilverkstad i Horred på fredagskvällen.

Man med kniv på McDonald's i Borås.

Drograttfylleri vid Brodalsmotet.

Sjuhärad

Bil & Motor i Horred ska ha utsatts för ett inbrott på fredagskvällen.

– Man har krossat en ruta och tagit sig in där. Och så har man stulit en Volvo S70 och kört ut genom garageporten, säger Ulf Andersson, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Inbrottet ska ha skett någon gång mellan klockan 20.15 och 21. Bilen var borta när polis kom till platsen.

Ingen person är gripen eller misstänkt tidigt på lördagsmorgonen.

– Det är väl om bilen dyker upp någon gång, säger Andersson om möjligheterna till att komma vidare med fallet.

Strax efter klockan 21.00 på fredagskvällen fick polisen in ett samtal från en man i 18-årsåldern som ska ha blivit knivhotad av en äldre man utanför McDonald's. Den äldre mannen ska sedan ha gått in på restaurangen och suttit med kniven synlig, och då passade den yngre på att ringa polisen.

– Den äldre mannen greps på plats och är nu misstänkt för brott mot knivlagen, säger Kristian Boo, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Den misstänkte mannen, som är i 70-årsåldern, ska ha varit kraftigt alkoholpåverkad. Ingen av männen känner varandra sedan tidigare.

Vid klockan 23.30 på fredagskvällen stoppade polis en bilförare vid Brodalsmotet i Borås.

Mannen, som är i 40-årsåldern, misstänks för drograttfylleri.

Klockan 23.21 får polisen ett larm om ett inbrott i en skola i Bollebygd.

– Det är väktarna som rapporterar in det och polisen åker inte dit då gärningsmännen redan är försvunna, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i Region Väst.

Sverige

En man har förts till sjukhus med ambulans efter en händelse i Ronneby på natten till lördagen.

– Det är ett grövre brott som vi har gripit en person för, säger Thomas Boking, jourförundersökningsledare vid polisen i Karlskrona, inledningsvis.

Den gripna är en kvinna i 50-årsåldern. Hon misstänks för försök till mord.

Målsägaren är en man i 40-årsåldern. Han hittades skadad i ett trapphus i Ronneby dit polisen larmades klockan 01.35.

– Vi håller fortfarande på med utredningsåtgärder i detta, säger Boking kl 06.15 på lördagsmorgonen.

Polisen har skickat kriminaltekniker till platsen för att göra en teknisk undersökning. Under dagen kommer utredningsarbetet att fortsätta med förhör och insamling av vittnesuppgifter, uppger polisen på sin sajt.

Polisen fick under kvällen larm om ett gäng ungdomar med tillhyggen som ska ha rört sig kring centrum och stationen i Upplands Väsby norr om Stockholm

– Några var maskerade och de gick runt och gapade och skrek. De blev fler och fler och ett 50-tal ungdomar trängde sig in på Pressbyrån och skrämde personalen. Det är inga direkta brott som kommit till vår kännedom eller hot som uttalats. De har bara varit allmänt stökiga, säger Mikael Pettersson vid Stockholmspolisen till TT.

Polisen uppger att man gripit tre personer och omhändertagit två för fylleri efter att ungdomarna senare på kvällen börjat kasta sten mot polisen.

– Vi fick skicka dit fler enheter och har nu fått kontroll på det här gänget, säger Mikael Pettersson.

Ingen person ska vara skadad, men polisen uppger vid 23.30-tiden att man är kvar på platsen. Polisen utesluter inte fler frihetsberövanden. (TT)

Världen

R Kelly har överlämnat sig till polisen, sedan en åklagare i Illinois lagt fram åtal om grova sexuella övergrepp mot bland andra tonårsflickor. Stjärnan riskerar ett mycket långt fängelsestraff.

"Sångaren och låtskrivaren Robert Kelly (R Kelly) är gripen och i Chicagopolisens förvar", twittrar Anthony Guglielmi , talesperson för polismyndigheten i staden.

"Den tilltalade kommer att framträda i domstol i morgon eftermiddag", alltså på lördagskvällen svensk tid, tillägger Guglielmi. Då väntas bland annat en borgenssumma spikas, så att den 52-årige r'n'b-stjärnan eventuellt kan släppas i väntan på rättegång.

Enligt åtalet utsatte den nu 52-årige r'n'b-stjärnan fyra personer för sexuella övergrepp under åren 1998–2010. Ett av offren ska ha varit en vuxen kvinna, de andra tre ska ha varit flickor i åldrar ner till 13 år.

Kelly har förnekat alla anklagelser. Enligt hans advokat Steve Greenberg verkar åtminstone ett av de nu framlagda fallen vara kopplat till barnpornografianklagelser som sångaren friades från på 00-talet. (TT)

Oppositionsledaren Juan Guaidó, som utropat sig till tillfällig president i Venezuela, påstår att militär personal hjälpt honom att trotsa ett förbud att lämna landet.

– Vi är här för att de väpnade styrkorna deltog i den här processen, säger han.

Guaidó var en av tusentals som under fredagen samlades i den colombianska gränsstaden Cúcuta för välgörenhetskonserten "Venezuela live aid", som ska samla in pengar till nödhjälp för det krisande landet.

Som svar meddelar Venezuelas vicepresident Delcy Rodríguez via Twitter att samtliga gränsövergångar till Colombia i delstaten Táchira nu stängs, och anklagar den colombianska regeringen för att hota Venezuelas fred och självständighet. (TT)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.