Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Drograttfylleri i Bollebygd. Containerbrand i Tranemo kommun.

Flera bilar skadade vid brand i Varberg.

Sjuhärad

Strax efter klockan 01.30 på natten till fredagen stoppade polisen en bil på Töllsjövägen i Bollebygd.

Mannen som körde misstänks för drograttfylleri och olovlig körning. Hans körkort ska ha varit återkallat utan att han hade blivit delgiven det än.

– Passageraren (en kvinna) visade också tecken på narkotikapåverkan, säger Joakim Danz, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Båda två är i dryga 20-årsåldern.

Räddningstjänsten ryckte ut och släckte en brand i en container i Ölsremma i Tranemo kommun på torsdagskvällen.

Larmet kom klockan 21.40. Branden spred sig inte vidare från containern.

– Den stod hyfsat nära en fastighet, men det var ingen fara och de har fått bort den därifrån, säger Niklas Ignell, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Vid 22.30-tiden är personalen på väg att lämna brandplatsen.

Västsverige

Mitt i natten till fredagen kom larm om en bilbrand i området Håsten i Varberg.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 03.17. Räddningstjänst skickades till platsen och släckte.

– En bil har brunnit helt och så har fyra intill blivit skadade, säger Per Sahlgren, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

En förrådsbyggnad i närheten ska ha klarat sig från branden.

Ingen person skadades.

Sverige

Elden i den radhuslänga i Upplands Väsby som började brinna under torsdagskvällen är under kontroll.

– Vi håller på med eftersläckningsarbete på platsen, säger Christer Wahlström, ledningsbefäl på Storstockholms räddningscentral vid 03-tiden.

Som mest arbetade ett 40-tal brandmän med elden i radhuslängan, där två fastigheter totalskadades och de två ytterfastigheterna fick brandskador på vinden. Under natten kunde de flesta från räddningstjänsten lämna platsen

– Vi har 16 personer kvar nu och vi kommer vara på plats fram till i morgon bitti, men förmodligen trappa ner antalet brandmän, säger Christer Wahlström.

Ingen person har rapporterats skadad i branden, som startade strax före klockan 22 på torsdagen. (TT)

Världen

Den obemannade israeliska rymdfarkosten Beresheet fick på torsdagskvällen skjuts ut i rymden av en raket från Space X som sköts upp från Cape Canaveral i amerikanska Florida.

Beresheet har siktet inställt på en månlandning och att på två sätt skriva in sig i historieböckerna – att vara först på månen från den privata sektorn och den första från Israel.

Uppskjutningen gick som planerat och ankomst till månen beräknas till mitten av april. (TT)

En bilförare som avsiktligt körde in i fotgängare i centrala Melbourne i januari 2017 döms till livstids fängelse för mord. Högsta domstolen i delstaten Victoria meddelar att han måste avtjäna minst 46 år i fängelse, utan möjlighet till villkorlig frigivning.

Sex människor dödades och 27 skadades i händelsen, som inträffade under rusningstid.

– Det här är ett av de värsta exemplen på massmord i Australiens historia, sade domaren Mark Weinberg när domen förkunnades.

– Fasan i det du gjorde har djupt påverkat livet för många av dem som var närvarande den dagen på Bourke Street, sade Weinberg.

Enligt polisen hade dådet inte någon terrorkoppling. Bland de döda fanns ett tre månader gammalt barn i en barnvagn, en tioårig flicka och en japansk student. (TT)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.