Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Två anhållna för bilstöld, greps i Skene. En till sjukhus efter avåkning på väg 180.
Publicerad 21 februari 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

En man och en kvinna greps i Skene på natten till torsdagen misstänkta för att ha stulit en bil i Göteborg.

Annons

Det var vid klockan 00.55 som polis stoppade bilen på Varbergsvägen i Skene. Bilen ska ha stulits vid en träningsanläggning i Göteborg vid 19.30-tiden på onsdagskvällen.

– Målsägaren hade fått sitt omklädningsskåp uppbrutet och där hade de tillgripit saker, bland annat bilnycklar, säger Joakim Danz, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Mannen och kvinnan, som är i 50- respektive 45-årsåldern och är kända av polisen sedan tidigare, misstänks nu för tillgrepp av fortskaffningsmedel och stöld. Kvinnan, som körde bilen, misstänks även för drograttfylleri.

Båda två förnekar brott och anhölls under natten.

Strax efter midnatt mot torsdagen åkte en bil i diket på väg 180 i höjd med Hörningen mellan Hedared och Hjälmared, uppger SOS Alarms händelseinformation.

Vid 00.15-tiden larmades räddningstjänst och två ambulanser till platsen.

Två personer ska varit inblandade i olyckan. En man i 35-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans, enligt polisen.

– Ej talbar och oklart skadeläge, säger Joakim Danz, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Polis var också på plats. Bilen behövde bärgas

En bil stod stilla vid riksväg 40 strax utanför Borås sent på onsdagskvällen. Stoppet skedde vid Dalsjöforsmotet, i riktning mot Göteborg, vid 22-tiden. Bärgare beställdes dit.

Annons

Enligt de första uppgifterna från SOS Alarm kunde det röra sig om en singelolycka, men enligt Trafikverket och polisen var så inte fallet. Bilen ska dock ha stått lite ner diket.

– När vi kom till platsen påträffades en väldigt berusad person, säger Joakim Danz, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Det var en körkortslös man i 40-årsåldern som också är ägare till bilen. Men polis kunde inte fastställa att det var han som kört den.

Mannen omhändertogs för fylleri.

Sverige

Efter larm om skottlossning i Bro, mellan Stockholm och Enköping, har polisen hittat två ihjälskjutna personer.

Den förste var vid liv när polispatruller anlände, men avled på platsen. "Vid brottsplatsspårning anträffades ytterligare en person avliden ett par hundra meter från plats 1", skriver polisen.

Ett vittne säger till Aftonbladet att det hördes många skott.

– Det var säkert 10–15 skott totalt. Först hörde jag två och några minuter senare ett tiotal till, förklarar vittnet.

En person i närheten greps av patrullerna, men vad denne misstänks för är inledningsvis oklart.

Annons

– En person som kom till platsen greps och togs med till polisstationen, mer kan jag inte säga i nuläget, säger polisens presstalesperson Towe Hägg till TT.

Polisen arbetar nu med att identifiera de avlidna och underrätta deras anhöriga, och tekniker ska undersöka brottsplatsen.

En förundersökning om mord har inletts. (TT)

Någon eller några misstänks ha tänt eld i ett utrymme i anslutning till polisens garage vid Sallerupsvägen i Malmö på onsdagskvällen.

Polis ska ha upptäckt att det var rökutveckling i garaget strax efter klockan 21.30. Och röken uppgavs komma från ett utrymme i närheten.

Räddningstjänst skickades till platsen och personal började arbetet med att få ut röken ur garaget. Nedfarten dit spärrades av och polisbilar kördes ut.

Inledningsvis är brottsrubriceringen misstänkt mordbrand.

Världen

Dödssiffran efter en brand i den bangladeshiska huvudstaden Dhaka fortsätter att stiga. Minst 70 döda har hittills hittats, uppger lokala myndigheter.

Branden bröt ut i ett fyravåningshus i Dhakas äldre delar på onsdagskvällen. I huset fanns även ett kemiskt lager.

Annons

– Än så länge har vi hittat 70 döda. Det antalet kan öka ytterligare eftersom vi forsätter att leta, säger Julfikar Rahman från brandkåren.

Man tror att branden kan ha startat i en gasbehållare och sedan spridit sig i väldig fart genom byggnaden där brandfarliga ämnen förvarades. Den fortsatte sedan vidare till omgivande hus, som också delivs användes som lager för brandfarliga ämnen.

Enligt brandkåren bröt branden ut i ett område av staden med väldigt trånga gator som blockerades så att människor inte kunde fly lågorna. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons