Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Bil kanade av väg i Ulricehamn. Skottlossning i Malmö och kraftig brand i Norrköping.

Sjuhärad

En bilist var inblandad i en singelolycka i Ulricehamn på onsdagskvällen.

– Man hade kanat in på en cykelbana. Bilen var körbar, säger Christian Karlsson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Olyckan ska ha skett på Tre Rosors väg.

– Det var inget för räddningstjänsten egentligen, säger Karlsson.

Ingen behövde heller avföras med ambulans.

Sverige

På onsdagskvällen ska det ha blivit bråk vid Hårds väg i Rosengård i Malmö i samband med en trafikolycka och misstänkt skottlossning.

Tre bilar och en moped ska ha varit inblandade i olyckan vid korsningen mellan Västra Kattarpsvägen och Hårds väg, enligt initiala uppgifter till polisen som kallades till platsen för bråket tillsammans med ambulans klockan 21.43. Mycket folk ska ha samlats där och polis spärrade av i området.

Det finns även uppgifter om att det varit skottlossning i närheten strax före olyckan. Men ingen person har rapporterats skottskadad.

– Det är någon person som skadats, men inte av skottlossningen och det rör sig inte om några allvarliga skador, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisen i region syd, till TT.

Polisen höll på kvällen förhör med vittnen till händelserna. Kriminaltekniker och specialsökhund beställdes till platsen.

Men det slutade inte där. Vid klockan 23.05 larmades polis till Segevång där det också misstänks ha varit skottlossning. Man hittade skotthål i en lägenhetsdörr på Segeparksgatan.

Trapphuset spärrades av och kriminaltekniker skickades dit. TT rapporterar att samma fastighet besköts i slutet av förra året.

Rökdykare fick sättas in vid en kraftig källarbrand i ett åttavåningshus i Norrköping under natten mot torsdagen.

Larmet kom strax före klockan 03. En trappuppgång har blivit kraftigt rökskadad, och de boende som öppnade dörrarna till trapphuset under branden fick också in rök i sina lägenheter.

När väl räddningstjänsten gick in kunde branden, som rasade i gallerförsedda förråd, snabbt släckas.

– Men den måste ha hållit på ett tag med tanke på den kraftiga rökutvecklingen. Det var enormt mycket rök, säger Mikael Kalered, inre befäl vid Räddningstjänsten Östra Götaland.

Ingen person kom till skada. Vad som orsakade branden är oklart. (TT)

Världen

Desperata läkare och sjuksköterskor kräver att president Nicolás Maduro tillåter att humanitär hjälp släpps in i landet.

– Just nu är läget kritiskt, det är hemskt för vi har ingenting: inga handskar, inga bandage, inga mediciner, säger Francis Duran, sjuksköterska i staden Ureña nära den colombianska gränsen.

I Ureñas grannstad Cúcuta, på andra sidan av den colombianska gränsen, lagras sjukvårdsmaterial redo att skickas till Venezuela. (TT)

En fransk före detta boxare döms till ett års fängelse för polismisshandel i samband med en gula västarna-demonstration i januari.

37-årige Christophe Dettinger fångades på film när han slogs med polisen under en demonstration. Han överlämnade sig själv efter händelsen, som väckte vrede och har använts som ett exempel på hur våldsamma demonstrationerna är.

Vissa demonstranter har däremot hyllat Dettinger för att han gav sig på polisen. (TT)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.