Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Villa utanför Annelund totalförstörd i misstänkt mordbrand.

Sjuhärad

Sent på måndagskvällen brann det i en villa vid Öra öster om Annelund i Herrljunga kommun.

Larmet om branden kom klockan 21.56. Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till tvåplansvillan.

– När man kom fram med räddningstjänsten så var villan fullt övertänd och brann bra. Så nu jobbar man med släckning av den, säger Jonathan Jansson, teamledare vid SOS Alarm, strax efter klockan 23.

Arbetet inriktades på att hindra branden från att sprida sig. Ett 20-tal meter bort ska Öra hembygdsgård finnas.

Ingen person ska ha skadats fysiskt, enligt SOS, och ingen ska ha avförts med ambulans.

– Huset håller på att brinna ner under kontrollerade former. Så det är inte så mycket kvar av det, säger Christian Hallberg, räddningschef i Herrljunga kommun, strax efter klockan 00.30.

Man bedömde att huset inte gick att rädda. Och det ska inte ha blåst mot hembygdsgården.

– Det var så pass övertänt när vi kom fram. Vi hade fördel av att vinden låg på åt rätt håll så vi kunde köra på den varianten istället för att ösa på en massa vatten till ingen nytta, säger Hallberg.

Räddningstjänst från Annelund, Herrljunga och Falköping (tankbil) var på plats.

Polisen misstänker brott i samband med branden.

– Det kommer att upprättas en anmälan om mordbrand. Platsen är avspärrad och så kommer det att genomföras en teknisk undersökning så fort som möjligt, säger Johan Pettersson, stationsbefäl vid polisen i Alingsås, till BT.

Polisen meddelar att två personer, varav en ska vara ung, kunde ta sig ut ur byggnaden och i väntan på att branden släcks får personerna följa med till stationen för att höras om omständigheterna. Det finns inga uppgifter om att dessa personer ska vara misstänkta.

Västsverige

Sent under gårdagskvällen slog två män sönder rutorna till XXL-bygg i Vårgårda med hjälpa av en slägga. När polisen kommer till platsen ser de en bil utanför byggnaden som tjuvarna färdats i. Under tisdagsmorgonen är det fortfarande oklart var tjuvarna kommit över.

Strax efter larmet i Vårgårda inkommer ytterligare ett glaskrosslarm från butiken Elon i Alingsås. På övervakningsbilder kan man se hur maskerade personer bär ut saker från butiken, däribland spishällar och en större kaffemaskin. Även i detta fall har rutor till entrén slagits sönder med släggor.

Dessutom inträffade en kupp mot Elon i Trollhättan sent under måndagskvällen. Även där ska en ruta till entrén ha krossats.

Sverige

Sent på måndagskvällen ska räddningstjänsten ha dragit upp en kropp ur ett vattendrag på Segevång i Malmö.

Det var vid klockan 23.30 som polis skickades till platsen vid Västkustvägen för att biträda räddningstjänsten i arbetet. Kroppen bedöms ha legat i vattnet under en längre tid.

På natten till tisdagen har den inte kunnat identifieras än och polisen kan inte utesluta brott.

Kriminaltekniker har kallats in och en rättsmedicinsk undersökning ska göras.

En bil har tagits i beslag för teknisk undersökning och tre personer har hämtats till förhör, sedan en man sköts i benet i Upplands-Bro mellan Stockholm och Enköping på måndagskvällen, uppger polisen på sin sajt.

Polisen har sökt med hund i området och har hittat platsen där de tror att mannen sköts, vilket inte är samma plats som han hittades på.

Flera personer larmade klockan 21.15 om att smällar hörts. Polisen hittade den skadade mannen utomhus. (TT)

Världen

Minst 17 personer har omkommit i samband med en brand på ett hotell i Indiens huvudstad Delhi, uppger lokala myndigheter.

Branden bröt ut strax före gryningen i en av stadens folktäta, centrala delar.

– Vi har fått det bekräftat av myndigheter, dödssiffran är nu uppe i 17 personer, inräknat ett barn, säger Sunil Choudhary vid Delhis brandkår.

Brandmän fick kontroll över elden efter flera timmars kamp och omkring ett trettiotal personer räddades undan lågorna.

Lokala medier rapporterar att en kvinna och ett barn omkom när de försökte fly branden genom att hoppa ut genom ett fönster.

På bilder syns hur tjock röck väller ut ur fönstren på översta våningen från trevåningshuset – ett populärt hotell bland budgetresenärer.

Bränder är vanligt i Indien på grund av bristande säkerhetsåtgärder. (TT)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.