Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Det har varit en lugn natt i Sjuhärad, enligt polisen.
Publicerad 31 januari 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

SVERIGE

Sedan tre-tiden på natten mot torsdagen rapporteras det om problem för de som använder Comviq och Tele2 för att ringa, skicka SMS och surfa. Tele2 meddelar att problemet är på väg att lösas.

Annons

”Störning i mobilnätet. – Just nu upplever vi större störningar på mobilnätet vilket kan göra det svårt att få täckning.” - skriver Tele2 på sin hemsida under natten. I ytterligare ett meddelande står:

"Vi ser framsteg i åtgärdandet av driftstörningen i mobilnätet. Sms, samtal och surf är åter fungerande för många användare. Starta gärna om telefonerna ifall problem kvarstår.”

Ica-koncernen varslar 200 anställda i Solna och Västerås om uppsägning. Förhandlingar förs med facket.

Enligt sajten Icanyheter rör det sig om tio procent av tjänstemännen i Sverige, rapporterar VLT. Målet är att spara 180 miljoner kronor, som ska satsas på automatisering och digitalisering.

– Vi ser förändringar i marknaden som gör att vi måste ställa om snabbare för att möta kundernas behov, säger vd Anders Svensson till VLT. (TT)

VÄRLDEN

Ledare för Mexiko och Spanien, båda viktiga stormakter vad gäller Latinamerika, manar till förhandlingar mellan Maduro-sidan och Guaidó-sidan i Venezuela.

Nicolás Maduro, omvald i ett internationellt utdömt val, och oppositionsledaren Juan Guaidó ser sig båda som Venezuelas rättmätige president.

Spaniens premiärminister Pedro Sánchez och Mexikos president Andrés Manuel López Obrador ses båda som tänkbara fredsmäklare, och försöker få till samtal. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons