Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Singelolycka i Älekulla, misstänkt drograttfylleri och en gripen för misshandel.

SJUHÄRAD

En singelolycka har inträffat vid tre-tiden på natten mot lördagen i Älekulla. Ambulans larmades ut, medan räddningstjänsten avvaktade. En person fördes till sjukhus.

Enligt polisen är det en passagerare i bilen som har slagit i huvudet och en patrull mötte upp sällskapet på sjukhuset.

En person är misstänkt för drograttfylleri efter att ha kontrollerats av polis i Bollebygd under natten mot lördagen. Bilföraren medtogs för provtagning och förhör och släpptes sedan.

En man i 35-årsåldern är gripen, misstänkt för misshandel i nära relation. Misshandel har skett under natten i centrala Borås. Kvinnan fördes till sjukhuset för undersökning men enligt polisen rör det sig inte om några större fysiska skador.

Polisen misstänker att liknande händelser har skett tidigare i relationen.

SVERIGE

Två män sköts sent på fredagskvällen utomhus i Borlänge, uppger polisen.

Båda männen är i 25-årsåldern och en av dem dog av sina skador. Den andra bedöms vara allvarligt skadad.

Vad som egentligen hänt var oklart och strax före klockan 03.30 på lördagsmorgonen hade bilden fortfarande inte klarnat. Det är oklart om vittnen sett själva skjutningen, eller om de kommit dit efteråt.

– När vi tillkallas till platsen är gärningspersonerna inte kvar, säger Olle Lund.

Polisen vill inte kommentera om någon har gripits. (TT)

En man i 35-årsåldern avled av de skador han ådragit sig då han blev påkörd av en personbil, skriver polisen på sin hemsida.

Olyckan inträffade på länsväg 90 utanför Kramfors vid 18.30 på fredagskvällen.

Bilen har tagits i beslag och polisen utreder händelsen som vållande till annans död. (TT)

VÄRLDEN

Tre människor har dödats och minst 23 skadats i en olycka i Kanadas huvudstad Ottawa på fredagen, då en dubbeldäckarbuss körde in i en busskur vid stationen Westboro. 14 personer har livshotande skador.

Enligt vittnen såg bussen ut att väja innan den körde in i busskurens tak. Flera människor satt fast på bussens övervåning och fick hjälp att ta sig ut.

Busschauffören har gripits och kommer att förhöras i utredningen om vad som orsakat kraschen. (TT)

Tolv civilpersoner har dödats i ett angrepp i norra Burkina Faso. Två skadades i attacken, som enligt säkerhetsdepartementet utfördes av jihadister.

"Runt 30 beväpnade personer genomförde en terroristattack i byn Gasseliki", meddelar departementet.

Flera byggnader sattes i brand i angreppet, som inträffade mitt på dagen. En rad jihadistattacker har utförts i landets norra delar sedan 2015 liksom på senare tid österut mot gränsen mot Togo och Benin. (TT)

Nedstängningen av delar av USA:s statsapparat har gått in på sin 22:a dag och blev därmed den längsta i USA:s historia.

800 000 anställda står utan lön som en följd av dödläget mellan president Donald Trump och Demokraterna. Konflikten handlar om den mur som Trump vill bygga vid USA:s gräns mot Mexiko.

Demokraterna i kongressen vill inte godkänna de 5,7 miljarder dollar som Trump krävt för bygget och konflikten drabbar många som inte har direkt med den att göra. Till exempel fick FBI-agenter, flygledare och museipersonal inte sin lön på fredagen.

Nedstängningen trädde i kraft den 22 december och har nu slagit rekord. Tidigare var den 21 dagar långa avstängningen 1995–1996 under president Bill Clinton den längsta i landets historia. (TT)