Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Tonåring omhändertagen för narkotikabrott och brand i lägenhetsförråd på Norrby.
Publicerad 10 januari 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

SJUHÄRAD

Räddningstjänsten larmades till hyresfastigheten på Norrby strax innan klockan ett på natten mot torsdagen. Boende i huset slog larm när de kände röklukt.

Annons

– Det har brunnit i ett förråd i en källare. Vi har släckt ner det och det har varit rökspridning till trapphuset, säger Jan Kuusisto, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Ingen person har kommit till skada och branden kunde snabbt släckas. Enligt polis och räddningstjänst verkar det vara tidningar, eller papper som brunnit.

Polisen skriver en anmälan om skadegörelse genom brand. Bedömningen är att det inte fanns någon risk för spridning eftersom högen som brann omgavs av betong.

En 16-årig kille misstänks för ringa narkotikabrott. Polisen träffade på tonåringen på Hässleholmen och han fick följa med till polishuset för provtagning. Sedan lämnades han till sina vårdnadshavare.

SVERIGE

Ett asylboende i Töreboda kommun brann under natten. Omständigheter på platsen gör att polisen har inlett en förundersökning om mordbrand. De boende fick evakueras till ett församlingshem.

– Vi fick evakuera tre trapphus med sammanlagt ungefär 40 personer, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Branden är släckt men området är avspärrat för vidare undersökning. Ingen person ska vara skadad. Igen misstänkt är gripen. (TT)

Två explosioner har skett i entréer i Skåne under natten, den ena i Landskrona och den andra i Malmö. Det rör sig om materiella skador och inga personskador.

Nationella bombskyddet är inkopplat i båda fallen och polisen har ingen känd hotbild mot någon av adresserna. I Landskrona drabbades ett bostadshus och i Malmö en butik, enligt Aftonbladet.

Annons

Polisen har ingen gripen eller misstänkt för någon av explosionerna.

VÄRLDEN

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un lovar att försöka "nå resultat som kommer att välkomnas av det internationella samfundet" vid ett eventuellt nytt möte med USA:s president Donald Trump.

Kinas president Xi Jinping hoppas att Kim Jong-Un och Donald Trump kan "mötas halvvägs" uppger den statliga nyhetsbyrån Nya Kina.

– En politisk lösning på problemet på den koreanska halvön står inför en sällsynt historisk möjlighet, sade Xi under Kims besök i Peking. (TT)

En kvinna som ligger i koma har fött barn i den amerikanska delstaten Arizona – varpå polisen har startat en våldtäktsutredning.

Hon bor på ett vårdhem och polisen har nu tagit ett dna-prov på barnet som kommer att jämföras med dna från alla hemmets manliga anställda.

Kvinnan är del av den amerikanska ursprungsbefolkningen och enligt ett uttalande från hennes närstående har hon legat i ett ihållande komatillstånd sedan över tio år tillbaka, vilket inte ska ha förändrats med i samband med graviditeten eller födseln.

– När någon av dina närmaste har förlagts till palliativ vård, där de är som mest sårbara och beroende av andra, litar du på deras vårdare, säger Terry Rambler, ordförande för den grupp apacher som kvinna är en del av.

– Tyvärr var en av hennes vårdare inte att lita på och denne utnyttjade henne.

Kvinnans familj är djupt bestört av det som hänt, men barnet kommer att tas om hand med största kärlek, säger dess juridiska företrädare till The New York Times. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons