Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan större polisiära händelser i Sjuhärad. Byggnadsbränder utanför Trelleborg och i Östervåla.
Publicerad 30 december 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

Räddningstjänsten ryckte ut till en brand i Beddingestrand utanför Trelleborg på natten till söndagen. Boende i villan slog larm.

Annons

– Branden började i ett skjul och spred sig till villan, säger Håkan Månsson, inre befäl vid Räddningstjänsten Syd.

Räddningstjänstpersonal från Trelleborg, Klagstorp, Anderslöv och Skurup arbetade med branden under natten. Den spred sig upp i takkonstruktionen. Fotograf på plats uppger att det var kraftig rökutveckling.

– Det ser positivt ut och det verkar som om man har kommit åt spridningen till villan och stoppat den. Men vi vill ändå inte säga att vi har det under kontroll, utan är på plats och kämpar på, säger Månsson klockan 05.20.

Han har inga uppgifter om personskador.

Polisen rubricerar händelsen som misstänkt mordbrand inledningsvis.

– När räddningstjänsten är klara kommer vi att spärra av och så avvaktar vi teknisk undersökning, säger David Eriksson Heia, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Ystad, klockan 06.30 på söndagsmorgonen.

En brand bröt ut under lördagskvällen i en ladugårdsbyggnad utanför Östervåla i Heby kommun.

Byggnaden var helt övertänd och räddningsledaren beslutade att den skulle få brinna ned. Elva enheter skickades till platsen för att förhindra spridning till byggnader i närheten, skriver Upsala Nya Tidning.

Det finns inga uppgifter om att några personer skadats i samband med branden. Ett tiotal får ska ha funnits i anslutning till ladugården och kommer nu att tas omhand av grannar, uppger polisen. (TT)

Världen

Annons

Premiärminister Sheikh Hasina hoppas få regera ännu en mandatperiod när vallokalerna nu öppnat i Bangladesh.

Den ekonomiska planen kräver mer tid, hävdar hon och skakar av sig kritiken om ett allt mer auktoritärt styre.

Valdagen i Bangladesh inleddes våldsamt. Enligt polisen har fem personer dödats, bland annat en man som sköts ihjäl när polis öppnade eld mot en oppositionsaktivist.

Enligt polisen sköts mannen i självförsvar när han attackerande en vallokal i Bashkhali i södra delarna av landet, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

En anhängare till regeringspartiet dödades efter att han slagits i huvudet av sympatisörer till oppositionen i sydöstra distriktet Rangamati. (TT)

Striderna kring den strategiskt viktiga staden Baga i Nigeria, nära gränserna mot Niger, Tchad och Kamerun, har tvingat många på flykt.

Hundratals personer har flytt till staden Maiduguri i nordöstra Nigeria, enligt vittnesuppgifter.

Islamiska staten i västra Afrika (ISWA), en utbrytarfraktion ur terrorgruppen Boko Haram, har tagit på sig en attack mot en militärbas i staden, som ska ha skett på onsdagen. Enligt invånare dödades minst tio personer. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons