Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Brand vid Ryaverket i Borås. Man knivskuren i Göteborg.
Publicerad 21 december 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Strax före klockan ett i natt kallades räddningstjänsten till en pågående brand vid Ryaverket i Borås.

Annons

– Det har varit någon form av brand i en elcentral eller liknande. Det är lite oklart vad som har hänt. Personalen har själva släckt branden, säger Jan Kuusisto inre befäl på Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Ingen kom till skada i samband med branden.

Sverige

En man i 50-årsåldern har hittats knivskuren på Hisingen i Göteborg, rapporterar flera medier.

– Mannen var vaken och talbar och har förts till sjukhus, säger vakthavande befäl Magnus Nordqvist till Expressen.

Larmet kom från en taxichaufför som fick syn på den skadade utomhus vid tvåtiden på natten. Han tros ha tagit sig ut från en bostad efter att ha blivit knivskuren.

– Vi har inga misstänkta gärningsmän, säger Magnus Nordqvist till Aftonbladet.

Tre misstänkta har gripits efter vad polisen beskriver som försök till mord i Hedemora.

Det var utanför en butik som de tre under kvällen angrep en individ. Därefter flydde de i ett fordon, men kunde efter en omfattande polisinsats gripas.

"Målsägande har skador på huvud och rygg", skriver polisen. Det är inte känt hur allvarliga skadorna är.

Annons

Världen

Under natten stoppades alla flyg till och från Londonflygplatsen Gatwick. Anledningen är att drönare har synts i området.

Flygplatsens vd Stewart Wingate misstänker att det rör sig om ett sabotage för att skapa kaos bland julresenärerna.

"Det här är ett i högsta grad riktat agerande som syftar till att stänga flygplatsen och skapa största möjliga störning inför julen" skriver han i ett uttalande.

Även i Sverige har trafiken påverkats. Ett tiotal flyg som skulle ha landat eller lyft från flygplatserna Arlanda, Landvetter och Åre-Östersund har ställts in.

– Så länge situation på Gatwick består så kommer det ju att få konsekvenser för oss också, säger Robert Pletzin, presschef på Swedavia.

Storbritanniens premiärminister Theresa May beklagar situationen som tusentals julresenärer befinner sig i.

– Jag känner för alla de passagerare vars reseplaner har störts av drönaraktiviteten och åtgärderna som behövde vidtas med anledning av den. Vid den här tiden på året är det särskilt svårt för folk, säger hon, skriver The Guardian.

USA:s president Donald Trump har beslutat att landet ska återkalla soldater från Afghanistan, det uppger en anonym myndighetskälla för nyhetsbyrån AFP.

Det finns för tillfället cirka 14 000 amerikanska soldater på plats i Afghanistan. De är där antingen i syfte att bekämpa terrorism eller på Nato-uppdrag för att stödja afghanska styrkor.

Enligt uppgifterna tog Trump beslutet om Afghanistan på tisdagen, då han även meddelade han kallar hem soldater från Syrien.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Gabriel AlmlöfSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons