Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Strömavbrott i Dalsjöfors. Yxattack mot restaurang i Linköping.
Publicerad 8 december 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Tidigt på lördagsmorgonen uppges 540 av Vattenfalls kunder i Dalsjöforsområdet vara utan ström.

Annons

– Här är kolsvart, sade en boende i Dalsjöfors som hörde av sig till BT strax före klockan 05.30.

Avbrottet ska ha inträffat klockan 05.07 och gäller framförallt själva samhället, meddelar Vattenfalls presstjänst. Personal är på plats för att ta reda på vad som är fel och försöker göra en omkoppling.

Klockan 06.21 uppger bolaget att antalet strömlösa är nere i 274. Vid klockan 06.46 ska det bara vara 94 och strax före klockan 07 är det 37 hushåll som saknar ström.

Prognosen för när alla ska ha ström igen har satts till klockan 08.

Sverige

Skottlossning har skett vid ett flerfamiljshus på Fridhemstorget i Malmö. När några personer skulle gå in i en port blev de beskjutna, men ingen skadades. Rutan i porten har flera skotthål.

– En eller flera gärningsmän har skjutit mot en grupp människor, säger Timmy Jeppsson, inre befäl vid polisen i Malmö, till Sydsvenskan.

Polisen utreder händelsen, som inträffade vid klockan 03.30 på lördagsmorgonen, som mordförsök. Det finns ingen gripen eller misstänkt. (TT)

En man gick till attack med en yxa mot en restaurang i centrala Linköping vid 23-tiden på fredagskvällen, skriver Aftonbladet. En fönsterruta krossades men ingen person uppges ha skadats.

– Vi har sökt efter honom men tappade spåret på en innergård, säger Torbjörn Lindqvist vid polisen region Öst till tidningen.

Annons

Mannen misstänks för olaga hot och skadegörelse. Polisen uppger att man har en god bild av den misstänkte. (TT)

Världen

Minst sex personer har omkommit och många andra skadats sedan panik utbrutit i samband med en konsert på en nattklubb väster om hamnstaden Ancona i Italien, meddelar räddningsstyrkor.

"Orsaken kan ha varit att någon form av svidande substans spridits. De unga gästerna flydde och trampade ner varandra" skriver den lokala brandkåren på Twitter.

Antalet skadade beräknas enligt lokala medier till tiotals, kanske så många som hundra. Runt 1 000 personer beräknas ha varit på plats under kvällen för en konsert med rapparen Sfera Ebbasta, som dock aldrig hann inleda sin spelning.

Det drabbade etablissemanget, Lanterna Azzurra, ligger en bit in i landet från den bland turister populära kusten mellan Ancona och Rimini. (TT)

Den 21-årige man som körde in i en folkmassa och dödade en motdemonstrant i Charlottesville i USA döms för mord och nio andra brott.

Våldsamheterna skedde under en manifestation i Virginia i fjol. Högerextremister och vitmaktanhängare hade samlats för att demonstrera mot ett beslut att flytta en staty av sydstatsgeneralen Robert E Lee.

En 32-årig kvinna dödades och över 30 personer skadades när bilen plöjde in bland motdemonstranter som samlats för att protestera mot högerextremisterna.

Föraren, James Fields, har av en tidigare lärare beskrivits som en person med stort intresse för Nazityskland och Adolf Hitler. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons