Annons

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

En man är misstänkt för att ha hotat sina grannar.
Publicerad 26 november 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

SJUHÄRAD

En man hämtades till förhör av polisen från en adress på Norrby på söndagskvällen.

Annons

– Det har varit något tjafs grannar emellan, säger Peter Apelqvist, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Eventuellt har en hammare varit inblandad och mannen, som är i 50-årsåldern, är misstänkt för olaga hot.

Efter förhör anhölls mannen av åklagare. Han är känd av polisen sedan tidigare.

SVERIGE

Flera byggnader brinner på en gård utanför Kristianstad.

Larmet om branden kom vid klockan 00.30, skriver Kristianstadsbladet. Branden spred sig och rasade under natten i en villa, en ladugård och en annan byggnad.

Alla tre byggnader kommer att få brinna ned.

– Räddningstjänsten jobbar med att branden inte ska sprida sig vidare till andra byggnader i nuläget, säger Peter Frostlund, inre befäl vid Kristianstadspolisen, till tidningen.

Det finns inga uppgifter om att människor eller djur skadats i samband med branden och det finns ingen misstanke om brott. (TT)

Den man som misstänks ha kört ihjäl en 14-årig flicka på E45 utanför Orsa har anhållits. Han greps i Falun strax före klockan 21 på söndagskvällen efter att ha hållit sig undan i två dygn.

Annons

Mannen är i 50-årsåldern och har hållit sig undan sedan dödsolyckan inträffade på fredagskvällen.

En lokal polis lyckades tidigare få kontakt med mannen via telefon men det samtalet ledde inte omedelbart till att han kunde gripas.

Flickan blev påkörd vid 21-tiden på fredagskvällen. När hon steg av en buss kom en bil i hög fart och körde på henne. Flickan fördes svårt skadad till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda.

Bilisten som körde på henne stannade inte utan smet från olycksplatsen. Den misstänkta bilen hittades strax efteråt, cirka en kilometer från olycksplatsen.

Mannen är misstänkt för grovt vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och olovligt avvikande. Han är känd av polisen sedan tidigare och dömd för trafikbrott, vilket polisen bekräftar. (TT)

VÄRLDEN

FN:s säkerhetsråd kallar till krismöte i dag över den kris som uppstått mellan Ukraina och Ryssland, uppger USA:s FN-ambassadör Nikki Haley.

Under söndagen stoppade Ryssland tre ukrainska marinfartyg från att passera genom Kertjsundet, som Ryssland byggt en bro över till den av Moskva annekterade Krimhalvön i Ukraina.

Området är mycket omstritt sedan annekteringen av Krimhalvön våren 2014. (TT)

Annons

Mexiko kommer att deportera omkring 500 migranter som försökt att korsa gränsen till USA, uppger Mexikos inrikesdepartement i ett uttalande.

Enligt uttalandet har migranterna försökt att våldsamt och illegalt korsa gränsen mellan Tijuana och amerikanska San Diego.

Mexiko uppger att man inte kommer att sätta in militären för att försöka att kontrollera de tusentals migranter som är på vandrande fot från olika centralamerikanska länder på väg mot USA. (TT)

Uppemot 145 grindvalar har dött på en strand på Stewart Island, söder om Nya Zeelands Sydön, rapporterar landets miljömyndighet.

När personal som fått larmet om de strandade valarna kom fram till platsen hade hälften redan dött, och till följd av att de övriga var i dåligt skick och att strändernas låg avlägset till fattades beslutet att avliva de andra.

"Men det är alltid ett hjärtskärande beslut att fatta", säger insatschefen Ren Leppens i ett pressmeddelande. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons