Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Ännu ett bostadsinbrott sent på onsdagskvällen. Man skjuten till döds i Eskilstuna.

Sjuhärad

På onsdagskvällen upptäcktes ett till inbrott i Brämhult. Polisen fick kännedom om saken klockan 22.18.

Tre klockor ska bland annat ha stulits från villan. En teknisk undersökning ska göras under torsdagen.

BT rapporterade om två andra inbrott i Sjuhärad på onsdagskvällen:

Sverige

En man i 20-årsåldern sköts till döds i stadsdelen Nyfors i Eskilstuna på onsdagskvällen.

När polis kom till platsen fann de den skjutne mannen, som fördes till sjukhus där han avled av sina skador.

– Det är avspärrat. Tekniker kommer att jobba en del på platsen för att säkerställa spår, säger Mariana Persson, vakthavande befäl vid polisen Region Öst.

Ett vittne säger till Eskilstunakuriren att åtta personer sprungit från platsen, och att flera skott hörts. De uppgifterna vill polisen inte kommentera.

Polisen har ännu inte gripit något misstänkt för inblandning i mordet. (TT)

En man i 80-årsåldern har omkommit i samband med en trafikolycka i Essunga kommun i Västra Götalands län, skriver GT.

– Mannen kolliderade med sin bil med en annan bilist. Han omkom, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson till tidningen.

Mannen konstaterades avliden på platsen.

– Det finns indikationer på att han drabbades av sjukdom innan kollisionen. Vi fick rapporter om att fordonet kördes konstigt redan före smällen, säger Adlersson.

En kvinna i den andra bilen skadades och fick föras i ambulans till sjukhus. (TT)

Världen

Säkerhetssituationen för Läkare utan gränsers patienter och personal i hamnstaden al-Hudaydah (Hodeidah) i Jemen försämras i takt med att striderna närmar sig organisationens sjukhus.

Caroline Séguin, operativt ansvarig för Läkare utan gränsers (MSF) arbete i Jemen, säger i ett pressmeddelande att organisationens personal hör explosioner och skottlossning varje dag intill al-Salakhana-sjukhuset där de arbetar.

"Markstrider mellan militära styrkor kommer allt närmare vilket är väldigt oroväckande med tanke på patienternas och personalens säkerhet", säger hon.

Mellan den 1 och den 15 november vårdades 510 krigsskadade patienter på Läkare utan gränsers inrättningar i Jemen. 241 av dem hade skottskador, 227 hade skadats i explosioner och 30 hade splitterskador, enligt organisationen. Under perioden ökade akutavdelningarnas intagningar markant. (TT)

De första större regnfallen i norra Kalifornien på flera månader underlättar räddningstjänstens arbete med att få den dödligaste kända branden i delstatens historia under kontroll.

Samtidigt kan de 150 millimeter regn som väntas i helgen göra det svårare att hitta kvarlevor av fler människor.

Under onsdagskvällen meddelar polisen att 83 människor har bekräftats döda. Antalet saknade på polisens lista är 563, drygt 300 färre än ett dygn tidigare. (TT)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.