Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Misstänkt drograttfylleri i Borås. Bil in i polisstationen i Båstad.
Publicerad 11 november 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Strax före klockan 01 på natten till söndagen tog bilfärden slut på Kristineberg i Borås för en man och en kvinna.

Annons

Mannen, som är i 35-årsåldern, misstänks för drograttfylleri medan kvinnan, som är i 25-årsåldern, misstänks för narkotikabrott (eget bruk).

– Vi ska ta lite prover på dem och se om det blir något av det, säger Peter Apelqvist, stationsbefäl vid Boråspolisen, klockan 01.30.

Sverige

En personbil kördes rakt in i polisstationen i Båstad på lördagskvällen, skriver HD.

– Vi har indikationer på att det skulle vara medvetet, säger Marcus Andersson, inre befäl vid polisen i Helsingborg, till tidningen.

Bilen lämnade platsen och polisen har inte någon misstänkt. Brottet rubriceras som grov skadegörelse. Inga människor skadades. (TT)

Något exploderade utanför en lägenhetsdörr i ett flerfamiljshus i Helsingborg strax före klockan 23.

– Vi har precis varit inne i lägenheten för att kontrollera att ingen kommit till skada, och det hade ingen. Lägenheten var tom, säger Calle Persson vid Skånepolisen till Aftonbladet.

Flera fönsterrutor i trapphuset har skadats. Även en granndörr ska ha skadats av explosionen.

Platsen har spärrats av för en teknisk undersökning. Polis förhör vittnen. (TT)

Annons

Världen

Antalet döda i bränderna i Kalifornien är nu tvåsiffrigt och fortsätter uppåt. Sedan ytterligare över tio kroppar har hittats i och vid staden Paradise är dödssiffran där uppe i 23, meddelar myndigheterna.

Och fortfarande saknas ett 100-tal personer i omgivande Butte County, skriver The Los Angeles Times.

Den eldsvåda som fått namnet "Camp Fire" drog in mycket snabbt över Paradise, så att folk fick fly till fots i panik. Nu är staden i stort sett helt nedbrunnen.

Längre söderut i Kalifornien rasar fler bränder. I den exklusiva strandorten Malibu rapporterar medier att elden krävt två dödsoffer. (TT)

Minst ett tiotal dödsoffer har konstaterats sedan ymniga regn utlöst ler- och stenskred i Niterói, öster om centrala Rio de Janeiro i Brasilien.

Räddningsstyrkor säger till nyhetssajten G1 att man hittat minst elva döda, varav ett spädbarn, och att ytterligare en handfull personer saknas.

– Vi röjer upp med största försiktighet, eftersom det finns möjlighet att vi hittar människor vid liv, säger brandkårsbefälet Roberto Robadey. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons