Annons

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Det har varit en lugn natt i Sjuhärad, enligt polisen.
Publicerad 9 november 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

VÄSTSVERIGE

Annons

En man har blivit skjuten på öppen gata på Hisingen i Göteborg.

Enligt polisen gäller det en ung man, i 20-årsåldern.

– Han har en skottskada i axeln och han ligger på operation, läget ska vara stabilt, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Larmet om skottlossningen kom till polisen vid ett-tiden på natten mot fredagen.

– Det är allmänheten som ringer och hör skott och hör en bil lämna, säger Johan Ljung.

Polisen vet dock inte vad det rör sig om för bil. Ett febrilt utredningsarbete pågår och en utredning om försök till mord har startat.

Man har inte kunnat förhöra den skottskadade mannen. Ingen är gripen.

Rekordmånga söker efter den tolvårige pojke som försvann i Falkenberg i tisdags eftermiddag.

Enligt uppgift till TV4 Nyheterna har 3 000 personer hört av sig till Missing people och letar efter tolvåringen.

– Falkenberg är en mindre ort så många har en relation till 12-åringen eller känner någon som känner honom, säger Jörgen Olsson, presstalesperson för Missing People till TV4. (TT)

Annons

SVERIGE

En 30-årig man är allvarligt skadad efter att ha blivit skjuten av en maskerad man på Heidenstams torg i Uppsala strax före midnatt.

Vittnen larmade polisen vid 22.52 på torsdagen och när polisen kom till platsen hittades mannen skjuten och svårt skadad och han fördes till sjukhus med ambulans, uppger polisen på sin hemsida.

Polisen har nu inlett en förundersökning gällande försök till mord och spärrat av platsen för teknisk undersökning. (TT)

Vid 01.38 natten till fredagen besköts ännu en lägenhet i Malmö, den här gången i Rosengård. Det är den tredje skjutningen mot en bostad under ett dygn i Malmö.

– Det är för tidigt att säga om de har något samband, vi behandlar dem som separata skjutningar, säger Ulrika Olsson, inre befäl vid polisen i Malmö.

Tidigare under dagen besköts bostäder i på två olika adresser i Malmö. Ingen uppges ha skadats vid någon av skjutningarna. (TT)

VÄRLDEN

En stor brand härjar i och omkring staden Paradise i norra Kalifornien. Cirka 30 000 personer har tvingats lämna sina hem, skriver The San Francisco Chronicle.

Bland annat ett sjukhus fick evakueras då det börjat brinna.

Annons

Det är inte känt vad som orsakat branden som bröt ut tidigt på torsdagsmorgonen lokal tid. Varmt och torrt väder har bidragit till att elden spridit sig snabbt och många människor uppges ha skadats. Elden rör sig västerut. (TT)

Myndigheter i Peru säger att man har sprängt en liga som påstås handla med spädbarn.

14 personer har gripits och razzior har utförts på 18 olika adresser i staden Arequipa i södra Peru, säger åklagaren Rosmery Palomino i en video som publicerats på Twitter.

Bland de gripna fanns både en gynekolog och en barnläkare, liksom flera kvinnor vars jobb var att kontakta gravida kvinnor som vill göra abort och övertala dem att fullfölja graviditeterna för att sedan sälja barnen som sedan skulle adopteras bort.

En femmånaders bebis omhändertogs vid tillslaget.

Peru har en av de strängaste abortlagarna i Sydamerika. Ingreppet är endast lagligt i fall där graviditeten utgör en fara för moderns liv. (TT)

Disney ska göra en tv-serie som utspelar sig före händelserna i filmen "Rogue One", skriver Deadline. Filmen kom 2016 och är en fristående del i "Star wars"-universumet. Den ingår i serien "Star wars: anthology series", dit även filmen om Han Solo, som hade premiär i år, räknas.

Serien har för närvarande ingen titel, men kommer att handla om rollfiguren Cassian Andor och de tidiga åren av rebellrörelsen, som är en viktig del av historien i "Rogue One". Diego Luna kommer att spela rollen som Andor, vilket han gjorde även i filmen.

Serien kommer att gå att se på den nya strömningstjänsten Disney +, som lanseras nästa år. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons