Nyheter

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Villa i lågor i Limmared.

SJUHÄRAD

Det har brunnit i en villa i Limmared under natten. Det är en brand i takkonstruktionen och polisen beskriver huset som ”utbränt”. Ägarna har bara haft huset en vecka.

Räddningstjänsten har varit på plats med styrkor från fyra stationer. Ingen person kom till skada och polisen misstänker inget brott bakom branden.

SVERIGE

En man har misshandlades av fem personer i Berga centrum i Kalmar vid 22-tiden på måndagen, rapporterar Barometern.

– Han hamnade på marken och blev misshandlad. Han avfördes med ambulans för att få sina skador omsedda, säger Anette Norrsén vid Kalmarpolisen, till tidningen

Brottsplatsen spärrades av för teknisk undersökning. Händelsen rubriceras som grov misshandel. (TT)

En man har skadats i en knivskärning i Jokkmokk. Larmet kom klockan 20.30 på måndagen från en hälsocentral där mannen sökt vård. Hur allvarliga skador han har fått är inte känt, uppger polisen på sin sajt.

Två personer greps efter händelsen i en lägenhet och har anhållits under natten. En kvinna misstänks för försök till mord och en man misstänks för medhjälp till brottet.

Lägenheten där de greps har spärrats av för teknisk undersökning. (TT)

VÄRLDEN

En 33-årig man har avlidit efter att ha blivit hajbiten vid Stora barriärrevet i Australien, uppger lokala myndigheter.

Räddningspersonal säger att mannen blev allvarligt biten i ben och armar vid ögruppen Whitsundays utanför Queenslands kust. Han flögs till sjukhus på fastlandet där han senare avled, uppger tv-kanalen ABC.

Det är den tredje hajattacken i området på två månader. En vuxen kvinna och en 12-årig flicka blev i september allvarligt bitna av hajar inom loppet av 24 timmar, i samma område. (TT)

Den danska leksaksjätten Lego har vunnit en juridisk strid mot fyra kinesiska företag som anklagas för att ha plagierat företagets produkter.

De fyra företagen döms att omedelbart upphöra med sin produktion samt att betala ett skadestånd till Lego på cirka 4,5 miljoner yuan, motsvarande nära 6 miljoner kronor.

– Beslutet ger en klar varning till andra företag som kan kopiera Legos produkter, säger Lego Grups vd Niels B Christiansen. (TT)