Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Misshandel med tillhygge i Borås. Man svårt skadad i Göteborg.
Avicii bästa svenska artist på EMA-galan.
Publicerad 5 november 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

En man ska ha blivit misshandlad på Norrmalm i Borås på söndagskvällen.

Annons

Polis fick kännedom om händelsen strax före klockan 21.30. En man uppges ha blivit misshandlad av två andra män med någon form av tillhygge.

Det är oklart hur skadad han blev.

Ett vittne ska ha sett det hela. Polisens jourförundersökningsledare vill av hänsyn till utredningen inte lämna mer information än så under natten till måndagen.

Sverige

En man hittades i natt svårt skadad utanför en butik på Hisingen i Göteborg. Mannen fördes enligt polisen till sjukhus med allvarliga skador, men är inte identifierad, skriver Expressen/GT.

Händelsen utreds som försök till mord. Ingen har gripits.

Mannen upptäcktes av en förbipasserande vid 01.30. Han har hållits nedsövd och har därför inte kunnat höras av polisen.

Platsen utanför butiken har spärrats av för teknisk undersökning. (TT)

Polisens insatsstyrka har gjort ett tillslag i Kroksbäck i Malmö under natten, rapporterar Sydsvenskan. Polisen är förtegen om händelsen, men uppger att det finns misstanke om grov brottslighet.

Enligt tidningen fördes en man ut från en lägenhet vid klockan 01.40 och kördes mot polishuset. Därefter genomfördes en husrannsakan i lägenheten, enligt tidningen.

Annons

Polisen har inte bekräftat om några misstankar riktats mot mannen, eller om han är gripen. (TT)

Nationella bombskyddet har kallats till Annelund i Malmö efter flera samtal till polisen om en hög smäll.

Telefonsamtalen började komma in strax före klockan 22.30 på söndagskvällen. Polis hittade sedan skador på en byggnad vid Norra Grängesbergsgatan och ett större område spärrades av.

Det ska inte ha varit någon person i byggnaden och ingen skadad har hittats, skriver polisen på sin sajt.

Världen

Cirka 1 000 migranter som har tagit sig igenom Mexiko mot USA ankom på söndagen Mexico City. De har lämnat sina hemländer för att fly undan fattigdom och våld.

Mexikanska myndigheter härbärgerar migranterna på en sportarena och tillhandahåller sjukvård och mat. Många av dem har vandrat i cirka fyra veckor.

– Vårt mål är att komma in i USA, för att uppfylla den amerikanska drömmen, säger Mauricio Mancilla, som färdas tillsammans med sin sexårige son. (TT)

Camila Cabello blev den stora vinnaren på kvällens EMA-gala. Hon kammade hem hela fyra priser, däribland toppkategorierna årets låt och årets artist.

Tim "Avicii" Bergling prisades postumt i kategorin bästa svenska artist. Det är andra gången han tilldelas priset. Första gången var 2013 – samma år som debutalbumet "True" kom och singeln "Wake Me Up" blev en megahit världen över. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons