Annons

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Det har varit en lugn natt i Sjuhärad, enligt polisen.
Publicerad 31 oktober 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

SJUHÄRAD

En person misstänks för drograttfylleri efter att polisen stoppade en bil vid Södra Älvsborgs sjukhus sent på tisdagskvällen.

Annons

SVERIGE

En man blev knivrånad på sin telefon efter att han filmat ett inbrott i centrala Göteborg, skriver GT.

Polisen, som fick larmet vid 23.29, tror att gärningsmannen tog telefonen för att få med sig bevis om inbrottet.

– Det är samma gärningsman som tog telefonen, troligtvis för att få med sig dokumentationen, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, till tidningen.

Polisen är på plats och söker efter gärningsmannen. (TT)

En man i 60-årsåldern omkom efter att med sin pickup frontalkolliderat med en lastbil norr om Torsby i Värmland. Föraren av lastbilen, en utländsk chaufför, är allvarligt skadad och har förts till sjukhuset i Torsby.

– Han är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri och vållande till annans död, säger Tony Quiroga, inre befäl vid polisen i region Bergslagen, till P4 Värmland.

En passagerare i pickupen, en pojke i 16-årsåldern, klarade sig med lindriga skador.

Olyckan inträffade på tisdagseftermiddagen. (TT)

VÄRLDEN

Annons

Det kraschade flygplanet i Indonesien har antagligen hittats, uppger en indonesisk befälhavare, enligt Reuters.

Landets transportmyndighet uppger att man redan i går hörde ljud, och att dykare i dag ska undersöka platsen.

Även om hoppet i princip är ute för att hitta någon vid liv efter kraschen, då Lion Airs flight JT610 störtade i havet, så hoppas anhöriga på att få hem kvarlevorna av de 189 personerna ombord.

Dessutom kan flygplanets svarta lådor ge värdefull information om vad som egentligen gick snett när det nästan helt nya planet försvann 13 minuter efter starten från flygplatsen i Jakarta. (TT)

Den norska diplomaten Geir Pedersen kommer att utses till FN:s nya särskilda Syriensändebud. Det uppger generalsekreteraren Antonio Guterres i ett brev till FN:s säkerhetsråd som Reuters läst.

De fem ständiga medlemmarna i säkerhetsrådet ska redan informellt ha gett sitt godkännande.

Pedersen ersätter Staffan de Mistura när han kliver av uppdraget i november, till följd av privata skäl. Pedersen är i dag Norges ambassadör i Kina. (TT)

Benrester som tros tillhöra en människa har upptäckts i Vatikanens ambassad i Rom, uppger Vatikanstaten.

Rättsmedicinska experter ska försöka avgöra om de kan tillhöra Emanuela Orlandi, en femtonårig dotter till en Vatikananställd som försvann 1983.

Upptäckten gjordes i samband med ett renoveringsarbete i byggnaden, som ligger i närheten av Galleria Borghese. Orlandis försvinnande är ett stort mysterium i Italien. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons