Nyheter

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Misshandel med hammare, attackerade poliser, inbrott och rattfylleri.

Sjuhärad

Vid midnatt, natten mot söndagen, ses två män bråka i närheten av Herrljunga station.

– Den ena har fått stryk med en hammare, säger Michael Ingvarsson, stationsbefäl vid polisen i Alingsås.

Men när polispatrull kommer till platsen är varken gärningsmannen eller den misshandlade inte kvar. Flera timmar efter händelsen är männens identitet fortfarande okänd.

Polisen har skrivit en anmälan om grov misshandel.

Ett gäng med ungdomar ska ha hotat en tågvärd på ett tåg mot Göteborg under lördagskvällen. En polispatrull mötte upp det aktuella tåget i Herrljunga.

– När polis möter upp dem så ger de sig på polispatrullen på plats, säger Michael Ingvarsson, stationsbefäl vid Alingsåspolisen.

Patrullen fick förstärkning och fyra män i 20-25-årsåldern kunde gripas. Polispatrullen ska inte ha fått några fysiska skador vid händelsen.

Männen anhölls under natten efter beslut av åklagare.

Polisen larmades till Viskaforshallen vid halv fyratiden, natten mot söndagen. Där hade väktare gripit en kille i yngre tonåren som har varit inne i lokalen.

Han är misstänkt för inbrott men det är oklart vad som är stulet. Han kördes hem till sin vårdnadshavare. Tidigare under lördagskvällen har det varit inbrott i hallen.

En person misstänks för att ha kört bil påverkad av droger i centrala Borås under natten. Personen medtogs av polis för provtagning och släpptes sedan efter förhör.

Sverige

En buss och en taxi har krockat på Götaälvbron i Göteborg, rapporterar Göteborgs-Posten.

Polisen uppger för TT att det rör sig om en taxibuss som krockat med en personbilstaxi.

Två personer har förts till sjukhus. Polisen hade tre patruller på plats för att hjälpa till med bland annat trafikdirigering.

– Det ska vara väldigt halt på bron, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Polisen uppger att de två ska vara allvarligt skadade. Olyckan skedde vid 23-tiden på lördagen. (TT)

Nästan 400 hushåll i Hagfors kommun blev utan ström sent på lördagen, skriver NWT.

Boven i dramat var en bäver, som fällt träd som i sin tur hamnat på en elledning, enligt företaget Ellevio.

Inom några timmar fick de flesta drabbade strömmen åter. (TT)

Världen

Räddningspersonal arbetar fortfarande vid olycksplatsen, där en helikopter kraschat, utanför arenan King Power Stadium i brittiska Leicester, skriver polisen i ett uttalande.

Helikoptern tillhör Leicester Citys ägare Vichai Srivaddhanaprabha, men det är oklart om han var ombord.

Förutom polis och ambulans finns också brandkår och den myndighet som utreder flygolyckor på plats för att ta reda på mer om omständigheterna kring olyckan.

Helikoptern lyfte från fotbollsplanen på King Power Stadium omkring 30 minuter efter att Leicester mött West Ham på lördagskvällen. Vittnen berättar hur helikoptern drabbades av något fel med den bakre rotorn.

– Jag såg alltihop. Den hade helt klart problem och lyckades bara ta sig över stadion innan den började snurra och kraschade, säger ett vittne till Daily Mirror.

Enligt tradition brukar miljardären och ägaren Vichai Srivaddhanaprabha gå ombord på helikoptern och lyfta från fotbollsplanen efter varje hemmamatch, men det är ännu oklart om han gjorde så även den här gången, rapporterar BBC. (TT)

Frankrikes nytillträdde inrikesminister Christophe Castaner säger på Twitter att han bett lokala myndigheter att öka säkerheten kring landets synagogor under helgen.

Beskedet kommer efter attacken mot en synagoga i Pittsburgh i USA, där en ensam gärningsman sköt ihjäl elva människor på lördagen.

Det bor över en halv miljon judar i Frankrike, fler än in något annat land i Europa. Under de senaste 20 åren har dock många franska judar utvandrat till Israel, delvis på grund av ökad antisemitism i landet.

Pittsburghskytten, som själv skottskadades i eldstrid med polisen, har tidigare gjort antisemitiska inlägg i sociala medier och händelsen utreds som ett hatbrott.

USA:s president Donald Trump har sagt att han kommer att åka till Pittsburgh.

"Hela USA sörjer massmordet på judiska amerikaner … Vi måste alla arbeta tillsammans för att få bort antisemitismens gift från vår värld", skriver Trump på Twitter.

Uppemot tusen människor, många med ljus i händerna, samlades på lördagskvällen i området Squirrel Hill i Pittsburgh i USA för att hedra offren till attacken, enligt tv-kanalen KDKA 2. (TT)

Försäljningen i den norska sportkedjan XXL:s butiker faller kraftigt.

Nu varnar chefen Ulf Bjerknes för att man för första gången i företagets historia inom tre år kan komma att stänga butiker som inte är lönsamma nog. Den typen av butiker finns i alla länder där kedjan är närvarande.

– Just nu är det några butiker som lyser gult, och ser vi en mer negativ utveckling så kan det bli aktuellt att lägga ner dem, säger han till norska Nettavisen. (TT)