Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Inbrott på pizzeria i Viskafors.
Publicerad 14 oktober 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Polis har konstaterat ett inbrott på Pizzeria Florida i Viskafors i natt, och har upprättat en anmälan, berättar polisbefälet Robert Cleverup i Borås.

Sverige

Polisen utreder en grov misshandel i Södertälje under söndagen. Den skadade mannen kunde själv larma polisen om händelsen, rapporterar Länstidningen Södertälje.

Annons

– Vi anträffade en man med ett skärsår i axeln. Misshandeln verkar ha skett inomhus, men målsägaren kunde inte lämna någon klar redogörelse så det är lite oklart vad som har hänt, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisens ledningscentral till tidningen.

Under lördagskvällen var ingen gripen i ärendet. (TT)

En brand bröt ut i en lada vid E16 vid Bjuråker utanför Malung under lördagskvällen. I den fanns stora värden i form av bilar, husvagnar och traktorer som inte gick att rädda, skriver Dalarnas Tidningar.

– Vi har lyckats att begränsa branden och rädda boningshuset, säger Bo Lundgren, räddningschef i beredskap, till tidningen.

E16 stängdes av under släckningsarbetet och kunde öppnas igen sent på kvällen. Inga människor kom till skada. (TT)

Världen

En hummerfiskare har avlidit och en saknas efter att deras båt sjunkit vid Bokn i Rogaland i sydvästra Norge.

Larmet kom på lördagsförmiddagen och en stor sökinsats med helikoptrar och båtar pågick under lördagen i området.

En 51-årig man hittades i vattnet och fördes kritiskt skadad till sjukhus. Han konstaterades senare avliden. Den andra mannen saknas fortfarande. (TT)

Storbritannien och USA överväger att bojkotta en internationell konferens i Saudiarabien, som svar på försvinnandet av journalisten Jamal Khashoggi, erfar BBC.

Diplomatiska källor uppger att USA:s finansminister Steve Mnuchin och Storbritanniens minister för internationell handel, Liam Fox, kan ställa in sin planerade närvaro vid investeringskonferensen i Riyad.

Annons

Sedan tidigare har ett flertal sponsorer och medieföretag dragit sig ur konferensen. (TT)

Läs också:

Kristoffer Elisson SnyggSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons