Annons

Här är nattens händelser- lokalt och i omvärlden

Det har varit en lugn natt i Sjuhärad enligt polisen.
Publicerad 1 oktober 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

En 22-årig man är allvarligt skadad efter att ha blivit stucken upprepade gånger med ett vasst föremål.

Annons

Polisen kallades till en adress i Kallebäck i Göteborg strax före midnatt där mannen hittades skadad utomhus.

– Det hade varit ett bråk på gatan men vi vet inte exakt vad som har skett eller anledningen till att de bråkade, men mannen är allvarligt skadad och förd till sjukhus, dock ska hans tillstånd inte vara livshotande, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisregion väst.

Ingen är i nuläget frihetsberövad och polisen har startat en förundersökning om mordförsök. (TT)

En 53-årig kvinna har avlidit efter en kraftig brand i en villa i Västra Ve i Karlstad kommun på söndagskvällen.

Branden ska ha startat i tvättstugan på nedervåningen till huset strax efter 20-tiden då kvinnan larmade räddningstjänsten från övervåningen. När rökdykare hittade kvinnan var hon medvetslös och fördes till sjukhus där hon avled.

En 65-årig man som fanns på utsidan av huset fördes vårdas på sjukhus efter att ha andats in rök. Hans tillstånd bedöms som allvarligt. (TT)

Ica slutar att sälja engångsartiklar av plast. Om två år ska alla muggar, tallrikar, bestick och sugrör vara väck. I stället ska alternativ av papper ersätta plastprylarna.

Ica har antagit en ny plaststrategi, som både innebär att engångsartiklarna ska bort till 2020 och att alla förpackningar ska gå att återanvända 2022. År 2030 ska förpackningarna vara gjorda av återvunnen plast, alternativt helt fossilfri råvara. (TT)

Världen

Två personer har omkommit i den kraftiga tyfon som drabbade Japan i helgen, meddelar landets myndigheter. Mer än 120 människor har skadats och två saknas fortfarande.

Annons

En av de döda männen omkom i ett jordskred i staden Tottori och den andre drunknade i Yamanashi. Båda tros ha omkommit under söndagen.

Tyfonen hade på måndagsmorgonen dragit förbi, men starka vindar och kraftiga regn orsakar fortfarande problem i tågtrafiken och på vägarna. (TT)

Även i fortsättningen kommer ett trilateralt handelsavtal att gälla mellan Kanada, USA och Mexiko, efter att Kanada ansluter sig till den överenskommelse som de andra två länderna redan slutit.

Men det gamla avtalets namn Nafta kasseras, det nya heter USMCA. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons