Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Inbrott på mack i Hällingsjö.

Sjuhärad

Macken Circle K i Hällingsjö ska ha utsatts för ett inbrott under natten till onsdagen.

– Någon har brutit sig in genom en dörr och stuckit från platsen i en bil, säger Andreas Odén, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Det var vid klockan 01.46 som larmet gick i lokalerna. Obehöriga personer ska då ha setts vara där inne genom övervakningsbilder.

Väl inne ska man ha stulit stora mängder tobak, enligt polisen.

Polis åkte till platsen, men har inte kunnat gripa någon misstänkt. En brottsplatsundersökning skulle göras.

Sverige

Sökandet efter de fyra belgiska turister som försvunnit i närheten av sjön Rogen vid länsgränsen mellan Jämtlands och Dalarnas län har återupptagits.

Personerna har varit borta sedan 17-tiden på tisdagen då de lämnade sitt sällskap för att ta sig till Rogenstugan. När de inte kommit fram vid 21-tiden larmades polisen, skriver Dalarnas Tidning.

Det rådde hård vind och snöade en del när belgarna försvann, och vid 02-tiden natten mot onsdag tvingades polisen avbryta sökandet.

Personerna ska vara utrustade med sovsäckar, tält, mat och uppblåsbara kajaker, skriver Expressen. (TT)

En kvinna i 60-årsåldern skadades efter att ha kolliderat med ett vildsvin på länsväg 1060 mellan Uppsala och Knivsta.

Olyckan skedde vid 22.30 på tisdagskvällen och polis, ambulans och räddningstjänsten larmades till platsen.

– Kvinnan fick föras till sjukhus med ambulans men vi har i nuläget inga uppgifter om hur allvarliga skadorna är, men det var en rejäl kollision, säger Daniel Winge, RLC-befäl på polisregion Mitt.

– En jaktman har skickats ut för att ta hand om vildsvinet, säger Daniel Winge. (TT)

Världen

Mexikos militär har gripit flera poliser i ledande ställning i semesterorten Acapulco och samtidigt tagit kontroll över polisstyrkan i staden.

Man befarar att Acapulcos polis infiltrerats av narkotikakarteller. Två av de gripna poliserna är misstänkta för mord och en för att ha transporterat olagliga vapen.

Mexiko har genomfört liknande operationer flera gånger under de senaste åren när en polisstyrka misstänks vara infiltrerad av organiserad brottslighet, men det är ovanligt i en stad av Acapulcos storlek. Staden har nästan 700 000 invånare.

Landet har drabbats av en våldsvåg sedan 2006 då man tog hjälp av militären för att bekämpa de mäktiga kartellerna. Över 200 000 mord har noterats i Mexiko sedan dess, och flera massgravar har upptäckts. (TT)

En kinesisk medborgare greps på tisdagen i Chicago anklagad för att ha spionerat för Kinas räkning i USA.

Mannen kom till USA 2013 för att studera. Enligt FBI ska han ha haft kontakt med en person från kinesisk underrättelsetjänst och ha skickat information om åtta personer i USA. De åtta kommer ursprungligen från Taiwan eller Kina men bor nu i USA.

Justitiedepartementet säger att de alla arbetade eller hade arbetat inom vetenskap och teknik, och att sju av de åtta hade arbetat för underleverantörer till det amerikanska försvaret. (TT)