Annons

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Polisen meddelar att det har varit en mycket lugn natt i Sjuhärad.
Publicerad 17 september 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

En bostad besköts under söndagskvällen i Oxie i Malmö. När polisen kom till platsen hittades kulhål i ett fönster till bostaden och polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

Annons

– Vi fick första uppringningen vid 23.19 gällande en eller flera smällar från området och strax efter kom flera samtal om samma sak, så vi gjorde bedömningen att det kan vara något allvarligt och skickade patruller för att undersöka, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen region Syd.

– Efter ett tag lokaliserade vi en adress där vi anträffade något vi tror är kulhål i ett fönster till en bostad, säger Rickard Lundqvist.

Ingen person har anträffats skadad på platsen och polisen är förtegen om någon var hemma på den beskjutna adressen. Ingen misstänkt gärningsperson är misstänkt eller gripen. (TT)

En livsmedelsbutik i Degerfors utsattes för en "smash and grab"-kupp strax efter 01-tiden natten till måndagen då någon kört en bil rakt in i entrén, stulit varor och därefter backat ut igen.

– Det gick väldigt fort och de har främst tagit cigaretter, lotter och andra tobaksvaror, säger Fredrik Bäcker, vakthavande befäl vid polisen region Bergslagen.

Inga vittnen finns och området är avspärrat i väntan på teknisk undersökning. (TT)

En kvinna i 40-årsåldern greps natten till söndagen efter att ha trängt sig in i sin mammas bostad i Västerås och hotat henne med kniv, skriver Vestmanlands Läns Tidning.

När polisen kom till platsen gick kvinnan mot dem med kniven i handen och hotade även dem, men patrullen lyckades övermanna kvinnan och gripa henne.

Hon är nu anhållen och misstänkt för olaga hot samt hot mot tjänsteman. (TT)

Den svenska artisten Joy vårdas på sjukhus efter att hon blivit attackerad av en hund på en efterfest i London, rapporterar Nöjesbladet.

Annons

Värden för festen passade en kompis hund som var instängd i ett av rummen. Joy bestämde sig för att gå in och hälsa på hunden som först reagerade med att slicka henne i ansiktet men sedan, utan förvarning, bet tag i hennes läpp, som revs upp från ena sidan och in till mitten.

Joy kom in till St Thomas hospital i London på lördagsmorgonen där hon senare opererades för sina skador.

”Läskigt att inse att man är dödlig... men jag är stark och klarar mig, det gör jag alltid. Om inte annat kommer det se jävligt badass ut”, skriver hon till tidningen.

Joy M’Batha fick sitt genombrott hösten 2014 med Lorentz-singeln "Där dit vinden kommer" och låten "Kattliv". (TT)

Världen

De två personer som insjuknade på söndagen efter att ha ätit på en restaurang i Salisbury utsattes inte för nervgiftet Novitjok.

– Vi kan nu bekräfta att det inte finns något som tyder på att Novitjok använts, säger polisens presstalesperson enligt Sky News.

Sedan mordförsöket på ex-spionen Sergej Skripal och hans dotter Julia i mars är polisen extra uppmärksam på plötsliga sjukdomsfall, och ett område i Salisbury spärrades av under söndagen. (TT)

Amazon utreder anklagelser om att anställda inom företaget ska ha sålt konfidentiella kunduppgifter till tredjepartsföretag, rapporterar The Wall Street Journal.

Annons

Enligt tidningen säljer Amazonanställda, vanligtvis genom mellanhänder, informationen till aktörer som saluför varor på Amazon. Den misstänkta verksamheten bryter mot nätjättens företagspolicy.

Tidningen skriver att den otillåtna informationshandeln är särskilt vanlig i Kina, där mellanhänder säljer information om försäljningssiffror till ett pris på mellan 80 och 2 000 dollar.

Även fejkade kundrecensioner ingår i Amazons interna utredning.

Amazon är världens näst högst värderade företag efter Apple och har omkring 560 000 anställda globalt. (TT)

Tusentals demonstranter tågade på söndagen genom Managua för att kräva president Daniel Ortegas avgång.

– Vi vill att Ortega avgår för han har orsakat Nicaragua så mycket skada, säger en av deltagarna, Javier Franco till AFP.

Oroligheterna i landet började den 18 april med protester mot en senare skrotad förändring av landets pensionssystem. Enligt människorättsorganisationer i Nicaragua har över 300 personer dödats och 2 000 skadats sedan dess. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons