Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Två personer blev påkörda av en bil i Fristad. Men föraren smet.
Publicerad 15 september 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Under natten till lördagen blev två fotgängare påkörda av en bilförare vid Fristads kyrka. Hen ska sedan ha stuckit från platsen.

Annons

SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 02.29. Räddningstjänsten ryckte ut.

– Den ena hade en misstänkt benfraktur och den andra en misstänkt fraktur på handleden. Räddningstjänsten gav vård åt de skadade i väntan på ambulans, säger Christer Larsson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

När ambulans sedan kom fram tog personalen med sig de två skadade, en man och en kvinna i 25-årsåldern. Kvinnan hade brutit benet och mannen kände nack- och ryggsmärtor, enligt polisen.

Polisen rubricerar händelsen som smitning från trafikolycka. Man sökte i området utan att hitta någon misstänkt.

Två män i 30-årsåldern misstänks för rattfylleri på olika ställen i Borås stad. Precis samtidigt.

Det första stoppet gjorde polisen på Järnvägsgatan i centrala Borås klockan 00.15 på natten till lördagen. Mannen visade sig ha motsvarande 0,2 promille alkohol i blodet efter att ha lämnat utandningsprov två gånger.

Klockan 00.15 stoppade polisen även en bilförare på riksväg 40, vid Rångedalamotet.

– Han visade tydliga tecken på narkotikapåverkan och medtogs för kroppsbesiktning, säger Edvard Berner, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Under fredagskvällen och natten till lördagen har tio personer omhändertagits för fylleri i Borås, uppger polisen.

Vid klockan 04.25 kontrollerade polisen tre misstänkt narkotikapåverkade personer i 20-årsåldern vid Åkerigatan i centrala Borås, två män och en kvinna. En av männen ska dessutom ha haft på sig tio gram marijuana och misstänks därför även för narkotikainnehav.

Annons

Sverige

Tre personer har förts till sjukhus efter en trafikolycka utanför Göteborg.

En av dem uppges vara allvarligt skadad, skriver Aftonbladet.

– Troligtvis är det en personbil som kört in i ett lastbilssläp eller något stillastående fordon. Olycksförloppet är fortfarande oklart, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen i region väst, till tidningen.

Enligt Expressen inträffade olyckan på riksväg 40 i höjd med Mölnlycke och larmet kom strax efter klockan 01 natten mot lördag. (TT)

Under natten mot lördagen kallades polis till Flemingsberg söder om Stockholm efter att flera boende i området hört en kraftig smäll. Polisen larmades vid ettiden på natten.

– Det är något som har detonerat utomhus och det har blivit skador på en bil och på en husfasad, säger Lena Baakki, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, till TT.

Platsen är avspärrad och tekniker är på väg. Det finns inte information om att någon har skadats. (TT)

Världen

Supertyfonen Mangkhut slår omkull träd, river av tak och slår ut elnät på sin väg över Luzon, den stora ön längst norrut i Filippinerna.

Annons

Fyra miljoner människor befinner sig i farozonen sedan stormens öga mitt i natten till lördagen, lokal tid, nått ön. Det förutspås vara den värsta tyfonen i området denna säsong.

Efter Filippinerna fortsätter Mangkhut mot södra Kina – inklusive jättestäderna Hongkong och Shenzhen – och därefter Vietnam. (TT)

"Florence" har nedgraderats från orkan till tropisk storm, men öser ner regn som befaras leda till katastrofala översvämningar längs USA:s mellersta östkust.

Hittills skylls minst fem dödsfall i North Carolina på ovädret. En kvinna och hennes baby hamnade under ett fallande träd i Wilmington.

I Pender County dog en kvinna som drabbats av hjärtattack men inte kunde nås av vårdpersonal. Och i Lenoir County omkom två män i separata händelser utomhus. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons