Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Flertal personer omhändertagna för fylleri. Ung man rånad vid Borås resecentrum.
Publicerad 9 september 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

En ung man ska ha blivit rånad på sin mobiltelefon vid Borås resecentrum vid midnatt mot söndagen. Men den hittades.

Annons

– Målsäganden hade slumrat till lite på en bänk. Då blev han muddrad, säger Ulf Andersson, stationsbefäl vid Boråspolisen.

En anhörig till den utsatte ska ha kommit till platsen och en person kunde ertappas med mobilen på sig. En ung man misstänks nu för rån.

– Han är överlämnad till vårdnadshavare, säger Andersson.

Båda de inblandade personerna är i 15- till 16-årsåldern, enligt polisen.

Fram till klockan 05.30 på söndagsmorgonen hade tio personer omhändertagits för fylleri av Boråspolisen under sena kvällen och natten.

– Folk ute och lite rörigt, säger Ulf Andersson, stationsbefäl i Borås.

Vid 01.30-tiden stoppades en man av polis när han körde bil vid Stengärdsgatan i centrala Borås. Mannen, som är född 1991, misstänks för drograttfylleri.

Sverige

En man har gripits misstänkt för att ha orsakat en explosion i ett trapphus i centrala Malmö under natten till söndagen.

Det var vid klockan 01.47 som räddningstjänst, ambulans och polis larmades till fastigheten på Mäster Nilsgatan, nära Malmö centralstation, där det ska ha varit rökigt i trapphuset.

Annons

Den gripne, som misstänks ha orsakat explosionen ett par våningar upp, ska ha fastnat i en hiss. Han togs ut av räddningstjänst och greps sedan. Mannen misstänks för allmänfarlig skadegörelse.

Ingen person ska ha skadats fysiskt vid händelsen.

Bombskyddet har åkt till platsen som har spärrats av för en teknisk undersökning. Dörrar och väggar ska ha fått skador.

Orsaken till explosionen är oklar på söndagsmorgonen, enligt polisen som inte heller kan slå fast om det finns en hotbild mot någon eller några som bor i huset.

Under söndagsmorgonen går det inte att säga om det finns någon hotbild mot någon boende i huset. Inledningsvis går det heller inte att fastställa vad det är som har orsakat explosionen.

En 73-årig man avled under lördagskvällen efter att ha fallit i vattnet från en brygga på Muskö söder om Stockholm.

– Det var en privat tillställning och mannen ramlade från bryggan och slog i huvudet och föll i vattnet. När folket runtomkring fick upp honom efter fem minuter försökte de återuppliva honom men det var tyvärr försent, säger Gabriella Åslund, stationsbefäl vid Stockholm Syd.

Anhöriga är underrättade. (TT)

Polisen misstänker mordbrand efter att det under natten till söndagen brutit ut en brand ut i en livsmedelsbutik i centrala Söderhamn.

– Någon har antingen kastat in något genom ett trasigt fönster eller så har man sträckt sig in och tänt eld på saker på en hylla i butiken, säger Henrik Öhman, RLC-befäl vid polisregion Mitt.

Annons

Branden tog sig snabbt och det förelåg under en tid stor spridningsrisk eftersom det ligger bostäder ovanför butiken.

– Räddningstjänsten lyckades släcka elden utan att den spred sig till bostäderna och vi behövde inte utrymma, säger Henrik Öhman.

Ingen misstänkt är gripen. Händelsen utreds som mordbrand. (TT)

Världen

Ovädret Florence kommer troligen att närma sig USA:s ostkust och North och South Carolina med orkanstyrka, enligt prognoser under lördagen.

National Hurricane Center (NHC) bedömer att Florence är "lite starkare och väntas bli en orkan igen" senare under lördagen eller tidigt på söndagen lokal tid.

North Carolinas guvernör Roy Cooper utlyste under fredagen nödläge för att kunna förbereda räddningsarbete. South Carolina gjorde samma sak på lördagen.

Livshotande vågor och starka undervattensströmmar väntas påverka Bermuda och kustområden på USA:s fastland in på nästa vecka. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons