Nyheter

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Det har varit en intensiv natt för polisen i Sjuhärad med bland annat en knivskärning och flera fall av misshandel.

Sjuhärad

En ung man har blivit knivskuren i arm och ben i Limmared under natten. Mannens skador ska inte vara livshotande. Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel och en ung man är gripen misstänkt för brottet.

En person blev sent på lördagen misshandlad av fem gärningsmän i Borås.

– Det är en person som blev misshandlad på Hässleholmen av fem gärningsmän, säger Robert Cleverup, stationsbefäl på polisen i Borås.

Polisen har i skrivande stund ingen gripen eller misstänkt för misshandeln. Den misshandlade personen behövde inte söka läkarvård.

Polisen har under natten stoppat två bilar där förarna är misstänkta för att ha kört drogpåverkade.

En man som framförde en bil stoppades i centrala Borås. Polisen misstänker att mannen är påverkad av droger och han tas med till stationen för provtagning.

I Svenljunga kommun stoppar sedan en polispatrull en kvinnlig bilförare.

I bilen hittas narkotika och polisen gör en husrannsakan i kvinnans hem, där man anträffar mer droger. Kvinnan är misstänkt för drograttfylleri, innehav av narkotika och grov olovlig körning.

Två bröder kom i bråk i Tranemo under natten. Polisen har skrivit en anmälan om misshandel i nära relation men ingen är gripen. Ingen behövde heller söka vård.

Polisen stoppade en bil som vinglade kraftigt på R27 under natten. Föraren är en kvinna i 20-årsåldern som misstänks vara berusad och tas med till stationen.

– Hon hade över en promille, hon blåste grovt rattfylleri, säger Robert Cleverup, stationsbefäl på Boråspolisen.

Kvinnans körkort blev omhändertaget och hon får nyktra till hos polisen innan förhör.

Sverige

Polisen hoppas att vittnen kan skapa klarhet, sedan två personer knivskurits under oklara omständigheter i Skövde.

De två skadade hittades i samband med att polisen larmades till McDonald's restaurang på Rådhusgatan sent på kvällen.

– Den ena ska ha blivit knivskuren i magen och den andra i ryggen enligt uppgifter, säger Fredrik Bergström, inre polisbefäl i staden, till Skaraborgs Allehanda.

Det är oklart hur allvarliga skadorna är.

Ingen misstänkt finns, men det var mycket folk i rörelse i området vid tillfället.

– Vi vill få in så mycket tips som möjligt, allt kan vara av intresse, säger Fredrik Bergström. (TT)

Rökdykare räddade en svårt skadad person sedan en brand utbrutit på Solskensgatan i Uppsala i natt.

Eldsvådan i en lägenhet på fjärde våningen var fullt utvecklad när räddningstjänsten kom fram.

– Rökdykarna tog sig in i lägenheten som brann och påträffade en person där som de lyckades få ut, säger Emil Skoglund, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral, till Upsala Nya Tidning.

– De gjorde ett förträffligt bra jobb. En livräddande insats, säger Emil Skoglund om rökdykarnas arbete.

Den skadade fördes till sjukhus i kritiskt tillstånd. Även en annan person från huset, som fått i sig rök, togs omhand.

Branden är släckt. (TT)

Världen

Antalet döda i den bussolycka som inträffade i Anderna i Ecuador på lördagen steg under dagen till elva personer. Det innebär att totalt 46 personer omkommit i liknande olyckor i landet under de senaste tre veckorna.

Bussen var på väg till Loja i södra Ecuador när den kraschade drygt två mil söder om staden Cuenca.

"Totalt 37 skadade personer och elva döda har rapporterats efter morgonens olycka", skriver lokala myndigheter på Twitter. (TT)

En 13-årig pojke som i början av augusti fritogs tillsammans med tio andra barn i New Mexico, säger till FBI att han tränats för att utföra våldsdåd.

Förutom barnen befann sig två män och tre kvinnor på en egendom i New Mexico när polisen gjorde tillslag. Senare hittades även kvarlevorna av en liten pojke.

I ett vittnesmål från en FBI-agent framkommer det att 13-åringen, son till en av kvinnorna, säger att mammans pojkvän ville skapa "en armé". (TT)

En gravid kvinna och hennes dotter dödades under lördagen av artillerield från syriska regeringstrupper i Idlib, uppger SOHR.

På kvällen kom rapporter om explosioner vid en militärflygplats nära Damaskus.

Enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som är baserat i Storbritannien, har president al-Assads styrkor i veckor samlats längs provinsen Idlibs gränser inför vad som tros vara en kommande storoffensiv mot rebeller i området. SOHR uppger att regeringsstyrkorna dagligen utför attacker i området.

Den gravida kvinnan och barnet som dödades på lördagen befann sig i staden Jisr al-Shughur i provinsens sydvästra del, som vetter mot regeringskontrollerat område.

Enligt experter kan Jisr al-Shughur vara ett nyckelmål vid en attack mot regionen. Idlib är den sista provinsen som fortfarande i stora drag kontrolleras av rebellgrupper, och Ryssland, som stöder president Bashar al-Assad, trycker på för en offensiv.

På lördagskvällen kom även rapporter om att explosioner hörts vid en militärflygplats nära huvudstaden Damaskus.

Enligt SOHR var det en ”möjlig israelisk missil som träffade en ammunitionsdepå”. Men en militär källa uppger för den statliga nyhetsbyrån Sana att något exploderat vid ammunitionsdepån på grund av en elektrisk kortslutning. (TT)