Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Tidigt på fredagsmorgonen ska ingen ha gripits för kvällens kupp mot Ica i Ulricehamn.

Sjuhärad

Sverige

Tre bilar fick skador i centrala Trelleborg vid en brand på natten till fredagen. Även i Vellinge brann en bil inte långt efteråt.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen på en parkering nära Söderslättsgymnasiet klockan 01.49. Räddningstjänst åkte till platsen och släckte.

En privatperson där uppger att det brunnit i en bil medan två till skadats.

– Tre bilar brann. Det var ingen spridningsrisk till byggnad, men däremot till andra bilar. Det var rätt så snabbt avklarat, säger Joel Johansson, inre befäl vid Räddningstjänsten syd.

Strax före klockan 02.30 kom även larm om en bilbrand vid Mjölnersgatan i Vellinge. Där brann en bil på en parkering, enligt SOS Alarms händelseinformation som meddelar att branden var släckt klockan 03.

– Eventuellt var det skador på en till. Det var spridningsrisk till andra bilar, men inte till byggnaden som stod sex meter ifrån, säger Johansson.

En man har förts till sjukhus efter ett mordförsök i centrala Malmö, skriver Sydsvenskan. Flera yngre män har gripits i samband med händelsen, som inträffade vid 21-tiden på torsdagskvällen.

– Det rör sig om en knivskärning men jag kan inte gå ut med så mycket mer just nu, säger Sajjad Taimor, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Malmö, till tidningen.

Den skadade mannen ska inte ha fått livshotande skador. (TT)

Världen

Ett köpcentrum norr om centrala Toronto evakuerades under torsdagen efter det att skottlossning utbrutit.

Enligt stadens polischef Rob Johnson började det hela som ett bråk mellan två grupper av "unga män" i det gigantiska Yorkdale Shopping Center.

En person ska ha förts till sjukhus med ambulans, men den personens skador var enligt polisen "inte direkt orsakade av de avlossade skotten". Flera personer skadades i samband med rusningar mot utgångarna när skotten hördes.

Polisen letar efter de misstänkta som uppges vara i 20-årsåldern.

Tidigare i sommar började en man skjuta i ett folktätt område i Toronto. Två personer dödades och gärningsmannen sköts senare till döds av polisen.

Flera skjutningar i Kanada under senare tid har väckt liv i frågan om att införa hårdare vapenkontroller i landet. Premiärminister Justin Trudeau beställde i tisdags en utredning som undersöker möjligheten till ett totalförbud mot handeldvapen. (TT)