Annons

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Inbrott i en butik i Kinna och en man misstänkt för drograttfylla.
Publicerad 23 augusti 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Strax innan midnatt gick det ett inbrottslarm på Mekonomen i Kinna.

Annons

En ruta har krossats och väktare var på platsen och säkrade så att ingen mer kan ta sig in. Vad som är stulet är oklart. Polisen har skrivit en anmälan om inbrott och har ingen misstänkt för brottet.

En man är misstänkt för drograttfylla och grov olovlig körning. Han stoppades under natten utanför Vegby.

– Han visade tydliga tecken på narkotikapåverkan och togs med för provtagning, säger Robert Cleverup, stationsbefäl på Boråspolisen.

Mannens bil har även tagits i beslag av polisen.

Sverige

Räddningstjänst och polis kallades på onsdagskvällen till en bilbrand i Västra Frölunda i Göteborg.

– Det är en enstaka bil som har brunnit. Vid 22.45 fick vi larmet från området Grevegården, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

TT:s fotograf på plats berättar att man har hittat en sten och en tändare bredvid bilen som brann och polis på plats berättar för honom att man misstänker samband med tidigare bilbränder i närheten. (TT)

Det har under natten brunnit på flera platser i Kristianstad, skriver Kristianstadsbladet.

Det handlar om ett tiotal bilbränder, samt bränder i en villa, en husvagn och ett garage.

Annons

– Det är full fart, säger Anders Pålsson, inre befäl på räddningstjänsten till tidningen. (TT)

Världen

Orkanen Lane har minskat i styrka, till kategori 4, på sin väg mot Hawaii där invånare förbereder sig för dess framfart genom att bunkra vatten, mat och andra nödvändigheter.

Lane väntas nå Hawaii, den största ön i ögruppen med samma namn, under onsdagskvällen lokal tid med vindar på närmare 70 meter per sekund.

"Orkanen Lanes centrum kommer att röra sig farligt nära de hawaiianska öarna från torsdag till lördag", varnar USA:s vädertjänst NWS. (TT)

Sju personer har skadats i en skottlossning i Strasbourg, Frankrike. Sex av dem har förts till sjukhus med oklara skador. Två personer har gripits, rapporterar Franceinfo.

Orsaken till skottlossningen tros vara en konflikt mellan två grupperingar.

Händelsen inträffade på onsdagskvällen i området Neuhof, enligt uppgifter från polisen, som larmades strax före klockan 20. Platsen är avspärrad. (TT)

Australiens premiärminister Malcolm Turnbull utmanas än en gång av landets tidigare inrikesminister Peter Dutton, som vill ta över hans jobb.

Om Turnbull röstas bort kommer han att lämna parlamentet, säger han.

Annons

Tidigare i veckan ställde premiärministern sin plats till förfogande vid ett partimöte. I den efterföljande omröstningen vann han med siffrorna 48–35 mot Dutton, som därefter avgick som inrikesminister.

Dutton anses vara mer konservativ än Turnbull. Han tror nu, två dagar senare, att han har tillräckligt stöd för att ta över posten.

"Tidigare i morse ringde jag premiärministern och informerade honom om att jag bedömer att de flesta i partiet inte längre stödjer hans ledarskap", säger Dutton i ett uttalande under torsdagsförmiddagen lokal tid.

Flera ministrar har uppgett att Turnbull inte längre har deras stöd.

– Det är med stor sorg och med ett tungt hjärta som vi gick till premiärministern för att informera honom att han enligt vår bedömning inte längre har stöd från majoriteten, säger finansminister Mathias Cormann. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons