Annons

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Bilstöld, relationsbrott och stöd till övriga regionen.
Publicerad 14 augusti 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Under natten blev en bil stulen i Svenljunga kommun.

Annons

– En ägare hörde sin egen bil starta på gården, säger Ulf Andersson, stationsbefäl på polisen.

Ägaren följde efter bilen och hittade den en bit bort. Två personer sågs lämna bilen men polisen har sökt dem under natten utan framgång.

– Men bilen är stulen och bilen är anträffad, säger Ulf Andersson.

En man greps under natten i Borås, misstänkt för brott i nära relation. Mannen ska ha hotat sin fru och när polisen kom till platsen blev mannen hotfull även mot dem. Mannen är därför även misstänkt för hot mot tjänsteman. Han kommer förhöras efter tillnyktring.

Tre patruller från polisen i Sjuhärad hjälpte kollegorna i Göteborg med de många bilbränderna under natten.

Det första larmet kom strax efter klockan 21, sedan duggade samtalen tätt. Polis och räddningstjänst ryckte ut till bränder i Göteborgsområdet, Trollhättan, Lysekil och Falkenberg. Vid 00.30 uppgav räddningstjänsten att bränderna var släckta.

Bara i Göteborg blev drygt 80 bilar, brända eller skadade och en särskild händelse inleddes från polisen så de kunde få förstärkning.

Sverige

En man knivhöggs under natten mot tisdag i en bostad i Sävja i Uppsala, skriver Uppsala Nya Tidning.

Polisen fick larmet vid tvåtiden på natten. Den skadade, en man född på 1960-talet, har förts med ambulans till sjukhus, uppger polisen för tidningen. Omfattningen av mannens skador framgår inte.

Annons

En man i 20-årsåldern är gripen och en förundersökning om försök till mord har inletts. (TT)

Tre personer fördes sent på måndagskvällen till sjukhus efter ett knivbråk i Olofström i Blekinge.

Fyra män är gripna och polisen utreder händelsen som mordförsök och försök till grov misshandel, skriver både BLT och Sydöstran.

– En ska vara mer allvarligt skadad än de andra två, samtliga tre är förda till sjukhus. Vi har spärrat av en misstänkt brottsplats vid Ingenjörsgatan i Olofström och påbörjat utredningsarbetet där genom att säkra brottsplatsen och hålla förhör, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisregion Syd, vid midnatt.

De tre som förts till sjukhus är i övre tonåren och har alla skador från någon typ av kniv.

Flera personer än de tre skadade var inblandade i bråket som inträffade utomhus. (TT)

Världen

En liten pojke vars kvarlevor hittats i samband med att elva vanvårdade barn räddades i New Mexico har dödats i någon form av ritual, enligt åklagare.

Ett av de äldre barnen har berättat att de fått höra att pojken skulle återuppstå, och då peka ut myndighetsmål som skulle anfallas.

Två män och tre kvinnor har gripits efter tillslaget mot den nedgångna egendomen i Taos County. De misstänks ha indoktrinerat barnen i syfte att begå våldsdåd. (TT)

Annons

Kuba har inlett en allmän "konsultation" inför omdaningen av landets konstitution. Under fyra månaders tid ska 35 000 möten hållas för att fastställa ett grundlagsförslag, som sedan ska godkännas i ett val i februari.

Skeptiker invänder att folk bara beordras godkänna de utkast som partiledningen tagit fram.

Av förslagen att döma skrotas en formulering om ett "kommunistiskt samhälle". Men enpartisystemet och den socialistiska ekonomin blir kvar. (TT)

Livet på Bornholm lockar mer än på länge. Den danska ön, som länge präglats av minskad befolkning, närmar sig åter 40 000 invånare.

Varje år dör ungefär 250 fler bornholmare än det föds. Och i flera år har inflyttningen inte kunnat kompensera för det. Men nu rapporterar danska medier glatt att ön vuxit med 102 personer hittills i år.

Därmed närmar ön sig åter 40 000 invånare, en gräns man föll under 2014. Flest var man på 1960-talet; nästan 49 000. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons