Nyheter

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades

Strax innan midnatt stoppade polisen en man i 40-årsåldern på Trandögatan på Druvefors. Mannen blåste 1,62 och togs med för provtagning på polisstationen. Eftersom promillenivån är över 1,00 blir brottsrubriceringen grovt rattfylleri.

Sverige

En 24-årig man dödades under kvällen i stadsdelen Lindängen i Malmö. Dödsskjutningen sker bara dagar efter att tre män sköts ihjäl i centrala Malmö.

Larmet om skottlossning kom in strax efter klockan 22. En skadad man fördes till Skånes universitetssjukhus i en privatbil. Strax före klockan ett meddelade polisen att mannen avlidit.

Polisen spärrade inledningsvis av kring akuten, men avspärrningarna hävdes senare. En bil som stod utanför akuten – med vad som ser ut att vara ett skotthål i dörren – undersöktes och bärgades bort av polis.

I måndags sköts tre personer till döds, och ytterligare tre skadades, på Drottninggatan i centrala Malmö. Männen som dödades var 19, 27 och 29 år gamla. De var gängkriminella och sysslade med grov organiserad brottslighet, enligt polisen, som har befarat att hämndaktioner skulle ske.

Polisen vill i det här skedet inte svara på om händelserna hänger ihop. (TT)

Fem bilar och en garagelänga eldhärjades i Oxie i Malmös utkanter under natten. Elden riskerade ett tag att spridas till en radhuslänga, men hotet kunde avvärjas av räddningstjänsten.

Larmet kom in vid midnatt, och strax efter halv två var bränderna släckta. Inga människor har skadats.

Polisen utreder händelsen som mordbrand, men ingen är gripen. (TT)

Världen

Det blir inte någon röstning denna vecka om det så kallade kompromissförslag om invandring som Republikanerna vill lägga fram i USA:s kongress.

Ett möte med ledamöter i representanthuset på torsdagen, inför en planerad omröstning på fredagen, visade på oenighet.

– Vi får lägga veckoslutet – senarelägga en omröstning till nästa vecka, och se om vi kan hitta en kompromiss, säger Jeff Denham, representanthusledamot för Republikanerna.

Ett problem är att även om Republikanerna har majoritet i båda kamrarna är de splittrade sinsemellan. Och kompromissförhandlingarna involverar bara republikaner, vilket sänker chanserna till att få ihop tillräckligt med röster.

Tidigare på torsdagen röstades ett hårdare förslag, som skulle minska invandringen, ned.

Även det mer kompromissinriktade förslaget innehåller till exempel finansiering av president Trumps omtvistade förstärkningar av gränsbarriärerna mot Mexiko. Det bidrar till att Demokraterna säger nej, och hittills även tillräckligt många Republikaner för att förslaget ska se dödsdömt ut.

Grälen om immigrationslagstiftningen har pågått i flera år, och blivit en symbol för låsningarna i amerikansk politik. (TT)