Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Man gripen för misshandel i Borås kommun. Mopedbrand på Hässleholmen.

Sjuhärad

En man i 55-årsåldern misstänks ha misshandlat en kvinna som han bor ihop med.

Polisen fick kännedom om händelsen vid 22-tiden på söndagskvällen. Mannen greps på en mindre ort i Borås kommun vid 23-tiden.

– Han är gripen och kommer att höras efter tillnyktring på morgonkvisten, så får vi se om han blir kvar eller inte, säger Daniel Hallstensson, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Kvinnan behövde inte föras till sjukhus, enligt polisen.

Räddningstjänsten ryckte ut till Distansgatan på Hässleholmen sent på söndagskvällen.

Larmet kom strax efter klockan 22.30.

– Det var en moped som brann vid ett parkeringsdäck på Distansgatan, säger Per Fägersten, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Mopeden blev totalförstörd. Även ett staket intill brandskadades.

– Det var inga personer på plats. Så det är okänd orsak, säger Fägersten.

Räddningstjänsten släckte branden.

Sverige

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt efter att en man hittades skottskadad i Mölndal.

Polisen larmades strax efter midnatt av en förbipasserande som såg den skadade mannen, som han uppfattade som skottskadad i överkroppen. Den skottskadade mannen fördes till sjukhus.

– Jag har inga uppgifter om hans hälsoläge, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisregion Väst.

Tidigare på söndagskvällen sköts en man till döds i Göteborg. Enligt Tommy Nyman ser polisen i nuläget inget samband mellan de två händelserna. (TT)

Ett förlängt banarbete skapar förseningar i tågtrafiken på måndagsmorgonen.

Det är sträckorna Göteborg-Skövde-Stockholm, Göteborg-Mariestad och Göteborg-Jönköping som drabbas av förseningar, meddelar Trafikverket som även uppger att vissa tågavgångar kan ställas in. Under förmiddagen ska tågen åter kunna gå enligt tidtabell, enligt prognosen.

Räddningstjänsten kallades under natten till tre anlagda bränder i Lund på mindre än en timme, skriver Sydsvenskan.

Klockan 01.50 kom det första larmet om en containerbrand vid en skola, en halvtimme senare brann det i ett sophus på samma gata, uppger räddningstjänsten.

Det tredje larmet kom klockan 02.40. Då var det en lastpall som brann.

– Alla tre bränder var i samma område. Vi har haft personal från både Lund och Malmö på plats och allt är släckt nu, säger Håkan Månsson, inre befäl på Räddningstjänsten Syd, till tidningen. (TT)

Världen

Stora delar av Venezuelas befolkning verkar ha hörsammat ropen på bojkott av valet. President Nicolás Maduro uppges ha vunnit valet, men båda hans utmanare tar avstånd från processen.

Presidenten ser ut att sluta på uppemot 70 procent av rösterna, meddelar valmyndigheten CNE:s chef Tibisay Lucena enligt nyhetsbyråer i Caracas. Med större delen av rösterna räknade redovisar Lucena också en avsevärt högre siffra över deltagandet än tidigare signaler, drygt 46 procent.

De andra två kandidaterna – Henri Falcón och Javier Bertucci – får enligt Lucenas uppgifter cirka 20 respektive 10 procent var. (TT)

Minst ett tiotal civila har dödats i en attack i Boulékéssi-området, nära Malis sydliga gräns mot Burkina Faso.

– En soldat anfölls av en beväpnad man på marknaden i Boulékéssi. Därefter, under oklara omständigheter, dödades minst tolv civila på platsen, säger en militärkälla.

Området har skrala förbindelser med omvärlden, men vittnen säger att dödssiffran kan vara högre. (TT)