Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Räddningstjänstutryckning efter larm från Ulricehamn. Mord utreds i Malmö.

Sjuhärad

Klockan 22.47 kom det in ett larm om röklukt i en trappuppgång i ett lägenhetshus i Ulricehamn.

– Vi är där och letar nu, det vi har hittat är en glödbrand vid en ventilationstrumma. Röklukten verkar komma från källaren, säger stationsbefälet Tommy Lieback vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund vid 23.08.

Räddningstjänsten kunde konstatera att det var papper som brunnit och ventilerade ut röken.

Sverige

En person har under natten till söndagen anhållits som skäligen misstänkt för mord i Malmö.

Det var på lördagseftermiddagen som en skadad man hittades i en bil vid Hyllievångsvägen i Malmö. Ambulans och polis skickades till platsen och det kom uppgifter om att det varit skottlossning där.

Mannen fördes till sjukhus och polis spärrade av den misstänkta brottsplatsen samtidigt som flera patruller säkrade spår och sökte information genom personer som kunde ha sett och hört något. Även specialutbildad vapenhund användes i sökandet, uppger polisen.

Klockan 04.30 uppger polisen att mannen avlidit på sjukhus till följd av skottskador. Brottsrubriceringen är mord och en person har anhållits som skäligen misstänkt, vilket är en lägre grad av misstanke.

En man i 60-årsåldern är allvarligt skadad efter att ha knivskurits svårt i en lägenhet i Bjuv under lördagskvällen.

Polisen larmades till platsen där den skadade mannen hittades. En annan person i samma ålder greps omgående på platsen, misstänkt för mordförsök.

– När mannen hittades var han ganska allvarligt skadad men vi vet inte hur han mår just nu, säger Lars Lindwall, vakthavande befäl vid polisregion syd på 04.30-tiden på söndagsmorgonen.

Vad attacken beror på är ännu okänt.

– Det är en familjerelaterad historia, brott i nära relation, så mycket kan vi avslöja, säger Lars Lindwall.

Lägenheten är avspärrad för teknisk undersökning. (TT)

Världen

Flera hundra personer, runt 50 året runt-boende och många stuggäster och campare, står utan vägförbindelse efter ett jordskred i Snillfjord i norska Trøndelag.

Skredet uppskattas vara 50 meter brett och 500 meter långt. Vägen öppnas troligen under söndagen.

– Jag är själv instängd men humöret är ganska bra. Det hjälper inte att sitta och tjura men jag blir lite irriterad, säger lantbrukaren Asbjørn Mjønes till Adresseavisen. (TT)

Fransk polis har gripit en man med tjetjensk bakgrund efter att han uppvisat "underligt" beteende, och haft med sig elektronisk utrustning som skulle kunna användas för att tillverka en bomb.

Mannen greps vid den stora järnvägsstationen i staden Marseille efter att polisen fått larm om att han betett sig konstigt. Mannen hade vad som enligt polisen är misstänkt utrustning på sig och han har vägrat att uppge sitt namn.

– Det han hade på sig var inte en bomb, den var inte farlig i sig själv. Men det var elektronisk utrustning som skulle kunna användas för att göra en bomb, säger åklagaren Xavier Tarabeux.

Polis och åklagare uppger att mannen förhörs. Stadens borgmästare Jean-Claude Gaudin säger i ett uttalande att en attack avvärjts och att den misstänkte hade "uppenbara terrorintentioner".

I förra veckan knivdödades en man och fyra andra skadades i en attack i Paris, som utredare har beskrivit som "terror-inspirerad". (TT)