Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Bråk med yxa i Timmele. Inbrott hos företag i Tranemo.
Publicerad 1 maj 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Polis larmades till Timmeleparken under natten till tisdagen efter uppgifter om bråk och misshandel. Larmet kom klockan 02.

Annons

– En berusad person där har kommit i bråk med några. Han tar fram en yxa och ska börja veva, men de stoppar honom från detta, säger Peter Apelqvist, stationsbefäl vid Boråspolisen, som även uppger att mannens flickvän ska ha sprutat med pepparsprej.

Hon är därför också misstänkt för ringa misshandel.

Omständigheterna är inledningsvis oklara kring händelsen.

Någon timme senare fick polisen uppgifter om att en man i 25-årsåldern ska ha fått en smäll av en yxa på platsen. Polis tog upp anmälan och mannen fördes till sjukhus i ambulans.

– Han har själv ringt hemifrån och sagt att han har fått en yxa i huvudet och blöder. Vi vet inte riktigt hur det har gått till, säger Peter Apelqvist.

Ett bilserviceföretag i Tranemo ska ha ha utsatts för inbrott under natten till tisdagen.

Det var vid 03-tiden som inbrottslarmet gick hos företaget.

– De har knäckt en ruta och öppnat en dörr. Men Securitas var där snabbt så de har troligtvis inte fått med sig någonting, säger Peter Apelqvist, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Ingen person har gripits som misstänkt.

Sverige

Annons

Kapellet på Östra kyrkogården i Göteborg eldhärjades under kvällen. Ett 30-tal brandmän arbetade med att bekämpa branden, enligt räddningstjänsten.

Larmet kom vid 18.30-tiden på valborgsmässoafton. Brandmännen sågade upp ett hål i taket på kapellet och rökutvecklingen var kraftig.

Vittnen har sett blixten slå ned på platsen i eftermiddags. Polisen misstänker inget brott.

– Det verkar vara naturen som ställt till det, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Ingen människa har skadats i samband med branden, som var släckt före midnatt. Byggnaden har däremot fått stora skador, enligt polisen. (TT)

Valborgsmässoeldarna blir ibland lite större än planerat. Räddningstjänsten har fått rycka ut på flera platser i landet.

– Vi har väl varit på ett par stycken i Uppland. I Tierp är det en brasa just nu som spårat i väg lite grann, säger Kersti Drysén, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar, sent på valborgsmässoafton.

Branden i Tierp släcktes snabbt av räddningstjänsten.

I Sölvesborg spred sig en brasa rejält, skriver Blekinge Läns Tidning.

– Det verkar ha brunnit kraftigt i terrängen och räddningstjänsten är kvar för efterkontroll, säger Anna Göransson, pressinformatör vid polisregion Syd.

Annons

Vid Bäckaskog slott i Kristianstad började det brinna i ett träd. Glöd hade flugit in i skogen från en eld.

– De sågade ner trädet och släckte elden med vattenkannor. Väldigt bra gjort, säger Magnus Ekstrand, styrkeledare på räddningstjänsten, till Kristianstadsbladet. (TT)

En ladugård i Varberg brann ned till grunden under kvällen, rapporterar flera medier. Som mest arbetade 25 brandmän med släckningsarbetet, skriver Göteborgs-Posten.

Larmet kom vid 21-tiden, och det fanns till en början risk för spridning. Inga människor befann sig i byggnaden.

– Omkring 30 ankor och några höns blev kvar, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisregion Väst, till TT.

Ingen brottsmisstanke finns. Allt tyder på att branden startat efter ett blixtnedslag, enligt Löfstrand. (TT)

Världen

USA:s president Donald Trump skjuter upp beslutet om huruvida EU, Kanada och Mexiko får fortsatt undantag eller inte från tullar på stål och aluminium, till den 1 juni, meddelar Vita huset.

Beskedet om undantaget var planerat att komma i dag, den 1 maj.

USA införde den 25-procentiga ståltullen och en 10-procentig tull på aluminium i mars, men tillfälliga undantag gjordes för EU, Kanada, Mexiko, Brasilien, Australien och Argentina. Undantagen skulle löpa ut på tisdagsmorgonen svensk tid, men i och med att beslutet skjutits upp så ligger undantagen kvar en månad till. (TT)

Annons

Den näst högsta polischefen i den våldsdrabbade staden Chilapa och en annan polis har kidnappats och mördats, meddelar Mexikos myndigheter.

Båda försvann i lördags när de var på väg till en juridiklektion i staden Chilpancingo i delstaten Guerrero. Kropparna hittades i en bil vid en busstation.

Morden inträffade mindre än en månad efter att Chilapas polischef mördats under en religiös festival. 2017 mördades över 25 000 människor i Mexiko. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons