Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Villainbrott i Ulricehamn. Nya smällar på Sjöbo i Borås.
Publicerad 30 april 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Strax före midnatt larmade en person om att de blivit lysta i ögonen med grön laser. Personen höll på att passera Bollebygdsskolan när det inträffade och uppger för polisen att de såg tre personer i närheten. En polispatrull skickades till platsen, men utan att få fatt på några gärningsmän. Anmälaren fick ont i ögonen av lasern och därför rubriceras brottet åtminstone inledningsvis som misshandel.

Annons

Vid 04-tiden på natten till måndagen ryckte polis ut till en villa i södra delen av Ulricehamn.

– Det är konstaterat inbrott där vad jag förstår. Men det var ingen kvar när vi kom dit, säger Peter Apelqvist, stationsbefäl vid Boråspolisen.

En granne ska ha hört glas krossas. De boende i villan var bortresta.

Inledningsvis är det oklart om något stulits.

Sent på söndagskvällen hörde läsare av sig till BT om två nya höga smällar på Sjöbo. Både räddningstjänst och polis åkte till området, men hittade inget som kan kopplas ihop med detta.

Även förra natten och tidigare i veckan har det hörts höga smällar utan klar orsak i Borås.

Sent på söndagskvällen kom larm om en singelolycka med lastbil på väg 156 söder om Nittorp i Tranemo kommun.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen i höjd med Åsasjön klockan 22.48. Lastbilen ska ha krockat med en älg och det blev inga personskador, enligt vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Sverige

Flera personer har rånat och knivhotat en man i Göteborg, skriver GT.

Annons

– Det är en man som har blivit hotad med kniv av flera gärningspersoner. Det ska vara både män och kvinnor, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen i region väst, till tidningen.

Rånet inträffade vid 23-tiden. Polisen har dragit igång en större sökinsats, men ingen har gripits. (TT)

Minst tre personer har förts till sjukhus efter ett stort bråk i Gamla stan i Stockholm, skriver Aftonbladet.

– När vi kom fram var det stökigt och ett hundratal personer på plats, de kastade både bord och stolar, säger John Larsson vid polisens regionledningscentral, till tidningen.

Hammarby spelade mot Djurgården i fotbollsallsvenskan i Stockholm under dagen. Polisen utgår från att nattens bråk är "rester från derbyt", säger Larsson.

Ingen är allvarligt skadad, uppger polisen för Expressen.

Förra helgen utbröt ett supporterbråk i Gamla stan i samband med att AIK och IFK Göteborg möttes på Friends arena i Solna. Då skadades sex personer, ingen allvarligt. (TT)

En man blev strax före klockan 02 rånad i stadsdelen Gottsunda i Uppsala, skriver Upsala Nya Tidning.

– Rånaren hade något slags svärd, eller svärdliknande kniv, säger Tor Stens, befäl vid polisregion Mitt, till TT.

Mannen som rånades lämnade ifrån sig kontanter efter hot, men skadades inte. Polisen har sökt efter gärningsmannen med bland annat hundar, men inte kunnat gripa någon. (TT)

Annons

Världen

Minst 21 människor har dödats i två bombdåd i Afghanistans huvudstad Kabul, enligt afghanska hälsodepartementet. Bland offren finns en fotograf från nyhetsbyrån AFP.

Den första attacken utfördes i morgonrusningen i området Shashdarak, nära en byggnad tillhörande den afghanska säkerhetstjänsten NDS. Gärningsmannen kom på motorcykel och detonerade en sprängladdning som dödade flera personer, enligt inrikesdepartementet. Offren är civila, uppger Kabuls polischef.

Kort efter den första explosionen inträffade en andra i samma område. Enligt polisen ska någon form av sprängladdning ha detonerat i närheten av en grupp journalister som samlats vid morgonens attentatsplats. En fotograf från den franska nyhetsbyrån AFP dödades i explosionen. Ytterligare detaljer är inte kända. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Sandra OlssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons