Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En natt utan några större polisiära händelser i Sjuhärad.

En person avled i en krock i Upplands Väsby, efter att polisen inlett en biljakt.

Sverige

Två bilar krockade i Upplands Väsby efter att polisen inlett en jakt på en av bilarna. En person har avlidit och ytterligare fyra har förts till sjukhus.

– Av någon anledning drog bilen i väg och efter 500 meter krockade den med en mötande personbil, säger Fredrik Nylén, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

I bilen som flydde satt tre människor, inklusive den person som dog. I den andra bilen fanns två personer.

Platsen har spärrats av för teknisk undersökning. Utöver eventuella brottsmisstankar mot personer i den flyende bilen så kommer en särskild åklagare att se om någon polis kan misstänkas för att ha agerat felaktigt, enligt Fredrik Nylén. (TT)

Tre personer har gripits efter skottlossningen i Uppsala under tisdagskvällen.

En man i 20-årsåldern kom in till akuten med en skottskada.

– Han var skottskadad i foten och kommer att opereras under onsdagen, säger Linda Wideberg, presstalesperson vid polisregion Mitt, till Upsala Nya Tidning.

Ett område spärrades av under kvällen och en polishelikopter cirkulerade över området.

Polisen uppmanar eventuella vittnen att höra av sig. (TT)

 

Världen

Beväpnade män som misstänks tillhöra ett herdefolk har dödat 16 personer, inklusive två präster, i en attack mot en kyrka i centrala Nigeria.

Hundratals människor har dödats i år i sammanstötningar mellan herdefolk och bönder. Våldet har sitt ursprung i konflikter om betesmark, och underblåses av etniska och religiösa orsaker.

Herdefolket Fulani består mestadels av muslimer medan bönderna i huvudsak är kristna. Attacker har utförts från båda sidor. (TT)

Minst tio personer har omkommit vid en illegal oljeanläggning i Aceh-provinsen i Indonesien.

En oljeläcka ledde till en större brand under natten lokal tid, där minst tre hus eldhärjades. Branden var fortfarande inte under kontroll på morgonen.

Utöver de omkomna har ytterligare ett tiotal personer skadats, enligt myndigheterna. (TT)