Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En man i Borås kommun, som misstänks för misshandel i nära relation, har anhållits under natten.

Sjuhärad

Det var vid 23-tiden på måndagen som polis ska ha hämtat in mannen, efter beslut från åklagare. Mannen blev förhörd och senare anhållen.

 

Sverige

För tredje gången på kort tid har det brunnit i ett flerfamiljshus i ett samhälle i Västerbottens inland.

Det senaste larmet kom sent på måndagskvällen, och räddningstjänsten i bland annat Skellefteå skickade flera enheter. Vid de två första tillfällena brann det i källaren. Denna gång började branden på vinden, rapporterar Norran.

Lättare personskador rapporteras. Polisen misstänker att bränderna är anlagda, men några misstänkta finns inte. (TT)

Att fiska upp en restaurangbåt är inte så lätt. I snart en månad har M/S Svalan, som inhyst restaurang Skeppet, legat kantrad i Fyrisån mitt i Uppsala, men bärgningsförsöken är hittills förgäves.

Förra veckan installerades länspumpar. Men när fartyget började rätas upp gick det på måndagen sönder på flera ställen, så att det forsar in mer vatten än pumparna kan hantera, rapporterar lokala medier.

Och en plan om att dra upp skeppet med kranar har fått överges, eftersom kajen inte klarar kranarnas tyngd.

Helt kört är det dock inte.

– Det finns lite olika plan B, det får vi förmedla sedan, säger produktionsledare Peter Högosta till P4 Uppland. (TT)

 

Världen

Syriska flygvapnet svarade på en robotattack mot Homs, riktad mot flygbasen Shayrat sent på måndagskvällen, enligt syrisk statlig tv.

Tv-bilder visar hur en robot skjuts upp ovanför flygbasen. Enligt rapporten ska robotarna ha skjutits ner av landets flygvapen.

Attacken kommer bara dagar efter att USA, Frankrike och Storbritannien anföll mål i Syrien, som svar på kemvapenattacken i Douma, som den syriska regimen tros ligga bakom.

Det finns inga uppgifter om vem som avfyrat robotarna. (TT)

Kanada flyttar diplomaters familjemedlemmar från Kubas huvudstad Havanna, sedan det inte gått att hitta orsaken till ovanliga sjukdomssymptom som drabbat dem.

Tio av 27 ambassadanställda och deras familjemedlemmar har drabbats av yrsel, huvudvärk och illamående. Initiala medicinska tester har inte gett någon klarhet. Experter misstänker dock någon form av ovanliga, förvärvade hjärnskador, meddelar en talesperson för Kanadas regering enligt Reuters. (TT)