Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Under natten skedde en misstänkt misshandel i Borås

Sjuhärad

Vid halv två på natten anmäldes en misshandel i Borås. Enligt polisen rör det sig om en målsägande som fått sig ett slag i ansiktet i krogmiljö. Ingen är gripen för brottet.

Sverige

Polisen jagar fortsatt de beväpnade gärningsmän som sköt en man i benet vid ett rån i en bostad i Utby i Göteborg.

– I natt har det inte hänt så mycket, utan det kommer att tas vid när dagens personal kommer in. De ska bearbeta de vittnesuppgifter som har kommit in och de tekniska undersökningar som har gjorts, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Polisen fick larm om rånet i villaområdet öster om centrala Göteborg klockan 15.19. Rånarna, som var klädda i vita skyddsoveraller och masker, sköt offret i benet och flydde sedan i hög hastighet i två bilar. På vägen krockade den ena flyktbilen, och personerna i den fortsatte springandes innan de rånade en kvinna på hennes bil som de fortsatte flykten i. Flyktbilen hittades senare i Partille centrum. (TT)

Polisen i Sundsvall följde under lördagskvällen efter en bil sedan bilister larmat om en misstänkt rattfull förare, rapporterar Sundsvalls Tidning.

Innan de fick stopp på fordonet hade det hunnit tappa ett däck och kört på fälgen en sträcka. Kvinnan, i 45-årsåldern, som satt bakom ratten visade sig vara så berusad så att hon fördes till arresten för tillnyktring. Hon misstänks för grovt rattfylleri och kommer att förhöras när hon nyktrat till. (TT)

 

Världen

Brasiliens tidigare president Luiz Inácio Lula da Silva har anlänt till fängelset i Curitiba där han ska börja avtjäna ett tolvårigt fängelsestraff för korruption.

Lula överlämnade sig till polisen på lördagskvällen. Tv-bilder visade honom, omgiven av livvakter, långsamt gående genom anhängarskaran utanför metallarbetarförbundets högkvarter i São Bernardo do Campo utanför São Paolo, fram till en av flera svarta polisbilar som väntade utanför. Han flögs sedan till staden Curitiba, som är centrum för den enorma korruptionsutredningen.

Expresidenten ska tidigare ha försökt att överlämna sig till polisen, men mängder av anhängare hindrade då hans bil att komma fram och spärrade porten till byggnaden i São Bernardo do Campo

Förhandlingarna mellan norska arbetsgivarorganisationen NHO och fackförbunden LO och YS fortsätter på övertid. Om parterna inte kommer överens tas 35 000 medlemmar ut i den största strejken i Norge på 18 år.

Tidsfristen för förhandlingarna gick ut vid midnatt, och klockan 06 på söndagsmorgonen kan strejken bryta ut. Konflikten berör bland andra anställda inom transportnäringen, kollektivtrafiken och livsmedelsindustrin.

Förhandlingarna har pågått sedan i onsdags. (TT)