Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En bilförare misstänks för drograttfylleri efter en poliskontroll i Sandhult.

I Stockholm ska två personer skadats efter ett bråk vid en hamburgerrestaurang.

Sjuhärad

Det var strax före klockan 04 på måndagen som en polispatrull stoppades ett misstänkt fordon i Sandhult utanför Borås. Föraren samt en passagerare fick följa med till stationen för kroppsbesiktning och förhör. Männen misstänkts för drograttfylleri respektive ringa narkotikabrott.

 

Sverige

Flera personer larmade polisen om skottlossning i stadsdelen Nordost i Gävle. En skadad man i 20-årsåldern hittades utomhus och kördes till sjukhus i ambulans.

Han hade skottskador i nedre delen av kroppen, enligt polisen. Det är oklart hur allvarligt skadad han är.

I samband med händelsen krockade två personbilar på Staketgatan ett par hundra meter därifrån. Det är också oklart om det två händelserna har med varandra att göra.

– Vi utreder ett samband mellan händelserna, säger Henrik Öhman vid polisen i region Mitt. (TT)

Två personer har skadats efter ett bråk utanför en hamburgerrestaurang på Vasagatan i centrala Stockholm på måndagskvällen.

En av dem fördes till sjukhus med ambulans och en med polisbil. Båda har skador från något vasst föremål och var talbara då de åkte iväg, skriver polisen på sin hemsida.

Efter bråket har flera personer setts springa i riktning mot T-centralen.

Polisen har hört vittnen och kontrollerar övervakningskameror.

Ingen har gripits. Ärendet rubriceras som grov misshandel alternativt mordförsök. (TT)

 

Världen

Minst åtta människor har dödats i sammanstötningar mellan två etniska grupper i centrala Mali. Det är den senaste våldshändelsen i den oroliga ökenregionen.

Sedan början av mars har minst 25 människor dödats i oroligheterna.

En by har också bränts ned nära gränsen mot Burkina Faso, enligt landets armé. "Allt är förstört", säger armén i ett uttalande och tillägger att när soldater inspekterade skadorna upptäcktes en förkolnad kropp med skottskador. (TT)

USA och Sydkorea har kommit överens om att återuppta de gemensamma militärövningarna i början av nästa månad, uppger Pentagon.

Detta trots USA:s president Donald Trumps planerade möte med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un.

Seoul och Washington sade i januari att de skulle skjuta på de årliga övningarna till efter OS och Paralympics som hölls i Sydkorea. Övningarna ska inledas den 1 april, enligt ett uttalande från den amerikanska militären. (TT)