Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Bärgningsarbete efter lastbilsolycka på riksväg 42. Mordutredning efter att man hittats död i Göteborg.

Sjuhärad

En lastbil med släp åkte av riksväg 42 strax norr om Vänga på natten till onsdagen.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 03.12. Räddningstjänst och polis åkte till platsen.

– Det är inga personskador, chauffören är ute ur bilen. Och det är inget läckage, säger Jan Kuusisto, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Lastbilen behöver bärgas. Vid klockan 04.45 uppger myndigheten att ett körfält är påverkat och att trafiken leds växelvis. Prognosen är satt till klockan 10.

Sverige

Polisen vet fortfarande inte vad som hänt den man som hittades död i Biskopsgården i Göteborg under kvällen.

Det var ett förbipasserande par som hittade mannen utomhus vid ett vattentorn och larmade polisen.

Då brott inte kan uteslutas har en förundersökning med rubriceringen mord inletts och polisen har genomfört teknisk undersökning på platsen. Polisen vet inte vad mannen, som tros vara i 30–40-årsåldern, har avlidit av. (TT)

En man är död och flera personer har skadats i ett våldsamt bråk i Helsingborg. Samtliga hittades med knivskador och en av männen var så svårt skadad att han avled.

En ung man har anhållits misstänkt för mord.

Polisen tillkallades efter larm om bråk vid Drottningshög klockan 20.30 på tisdagskvällen. När polisen kom till platsen hittades en man som hade skadats i bråket. Mannen fördes till sjukhus och ganska snart hittades flera skadade i närheten av platsen.

Några av de skadade hade lyckats ta sig till sjukhus för egen räkning, samtliga med svåra skador. (TT)

Världen

Minst 18 människor har omkommit i ett efterskalv till den stora jordbävningen för drygt en vecka sedan i Papua Nya Guinea.

Det senaste skalvet, med magnitud 6,7, är det största efterskalvet som registrerats efter jordbävningen för nio dagar sedan.

– Jag har fått rapporter om att 18 människor omkom under natten, säger William Bando från de lokala myndigheterna i det drabbade området.

Myndigheterna har sagt att minst 55 människor dödades i huvudskalvet, med en magnitud på 7,5, medan lokala medier rapporterar om 75 döda. (TT)

En busskonvoj med ett internationellt sällskap med 2 000 kvinnor avgick från turkiska Istanbul på tisdagen – med destination gränsen till Syrien. Planen är att komma fram på torsdag, då det är Internationella kvinnodagen.

Initiativet kallas för en "samveteskonvoj", för att höja medvetenheten om kvinnors situation i det krigshärjade landet. Framför allt vill de belysa situationen för kvinnor som hålls i syriskt fängelse. (TT)