Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Man gripen för grov misshandel i Göteborg. Ingen Oscar-statyett för Ruben Östlund
Publicerad 5 mars 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

En man hittades skadad i Johanneberg i Göteborg under natten till måndagen. En man har gripits misstänkt för grov misshandel.

Annons

Polisen började arbeta med fallet klockan 00.44.

– Han är misshandlad och har skador på flera ställen på kroppen. Någon form av okänt tillhygge har använts, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Den skadade mannen fördes till sjukhus. Skadorna är oklara till en början.

– I anslutning till där mannen fanns kunde en man gripas, säger Börjesson.

Det brinner rejält i en villa i Borlänge, rapporterar flera medier. Släckningsarbetet väntas fortsätta under en del av förmiddagen.

Det går inte att utesluta att någon befunnit sig i byggnaden men Räddningstjänsten tror att huset var tomt huset när branden bröt ut.

– Det fanns ingen bil på tomten när vi kom dit, så man tror att ingen var hemma, säger Per Stridde, insatsledare vid Räddningstjänsten Dala Mitt, till Dala-Demokraten.

Det är oklart var i huset branden började och varför. En teknisk undersökning ska göras när branden är släckt och platsen har svalnat. Larmet kom vid klockan 04.30. (TT)

Världen

Det blev ingen gyllene statyett för Ruben Östlunds "The square" på Oscarsgalan. I stället belönades den chilenska filmen "En fantastisk kvinna".

Annons

Svensk-nederländske fotografen Hoyte Van Hoytema blev utan pris.

– Vi har det bra ändå, säger Ruben Östlund till SVT:s Kulturnyheterna , och fortsätter:

– Det var så svårt att förutse vinnare, så jag hann inte bygga upp några riktiga förväntningar. Jag kände att "En fantastisk kvinna" var svårslagen baserat på ryktena. Men det var väldigt fint att höra jublet när de visade "The square" där inne, då kände vi oss som vinnare. Sen gick det väldigt fort och sen kände vi oss inte som vinnare. (TT)

Läget är oklart efter söndagens val i Italien. När de första rösterna räknats har Silvio Berlusconis koalition störst stöd, men inget av blocken har fått tillräckligt med röster för att bilda regering.

– Det kommer i så fall att bli en center-högerregering, säger Anders Bergman, expert på italiensk politik.

Inget av blocken i Italien verkar få egen majoritet, enligt den tidiga rösträkningen, utan måste splittras om en regering ska bildas. (TT)

Dödssiffran har stigit till 67 efter den stora jordbävningen i Papua Nya Guinea den 26 februari, enligt Röda Korset. Regeringen har inte släppt någon officiell dödssiffra.

Jordbävningen med magnituden 7,5 har följts av flera efterskalv, bland annat två med magnituden 6,0 tidigt på måndagen. Tusentals människor är hemlösa och utan mat och rent vatten.

Räddningsarbetet är svårt då vägar blockerats och det är strömavbrott i flera områden. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons