Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Tre gripna för inbrottsförsök mot bilfirma i Borås.

Sjuhärad

Tidigt under natten till lördagen ska företaget Nordskogs bil på Sjöbo i Borås ha utsatts för ett inbrottsförsök. Tre män kunde gripas efter att polis sökt i området.

Polisen larmades om ett misstänkt pågående inbrott klockan 00.42.

– Anmälaren som ringer in har sett flera personer springa från platsen. De försöker söka efter de här personerna just nu, säger Sandra Fischer, stationsbefäl vid Boråspolisen, en stund efter att polis åkt till platsen.

Ett stängsel ska ha klippts upp och man ska även ha försökt att bryta sig in i byggnaden. Men man avbröt det hela när anmälaren slog larm, enligt polisen.

– Efter sök med bland annat hundpatrull hittar man tre personer som kan gripas, säger Fischer.

Företaget Hjulbulten´s däck & fälg i Horred ska ha utsatts för ett inbrott under natten till lördagen. Polisen fick kännedom om händelsen klockan 01.20 efter att väktarbolaget fått larm.

– De åkte dit och kunde konstatera inbrott. Det är oklart vad som är tillgripet, säger Sandra Fischer, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Ingen person är misstänkt tidigt på lördagsmorgonen.

Sverige

Två män misstänks ha våldtagit en 27-årig kvinna utomhus i Gottsunda på lördagsmorgonen.

– Hon tog sig sedan ned till stan och anmälde saken, säger Tommy Karlsson, jourhavande förundersökningsledare.

Kvinnan fördes till sjukhus. Eftersom det rör sig om två gärningsmän ser polisen inget samband med de två våldtäktsförsök som anmälts tidigare under helgen.

En 23-årig kvinna blev överfallen strax efter klockan 03 i centrala Uppsala. En främmande man försökte slita av kvinnan kläderna, men sprang sedan därifrån.

– Hon var väldigt chockad, men är fysiskt oskadd, säger Andrew Tomkinson, vakthavande polisbefäl.

Ingen har gripits, men polisen har ett bra signalement.

– Vi hade ett liknande ärende natten till fredagen. Även det räknas som våldtäktsförsök, säger Tomkinson. (TT)

Världen

Två personer har omkommit efter att ha blivit påkörda av ett tåg vid Alna station i Oslo. Det verkar röra sig om en olycka, enligt polisen.

Larmet kom strax efter klockan 23.

– Två personer hade körts på av tåget vid Alna station. Räddningstjänsten ryckte ut och de behandlades på plats. Kort därefter bekräftades de döda, säger Vidar Pedersen vid Oslopolisen.

Polisen har under natten hört vittnen om det inträffade. Olyckan skedde inte vid själva stationen men i anslutning till stationsområdet när personerna befann sig på spåret. (TT)

En storm har dragit in över nordöstra USA med vindbyar på upp till 36 meter per sekund.

Minst fem personers död kopplas till ovädret, bland dem en elvaårig pojke i delstaten New York som omkom när ett träd kraschade in i hans hem. Även en sexårig pojke i Virginia har omkommit i en trädolycka. Han låg och sov när trädet föll över bostaden och avled senare på sjukhus.

Nära två miljoner byggnader är utan ström. I Boston har gator översvämmats och i huvudstaden Washington har myndighetsbyggnader stängts. Flyg och tåg har ställts in i regionen. I Virginia har guvernören Ralph Northam förklarat katastroftillstånd.

Väderprognosen för lördagen ser bättre ut. (TT)