Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större polisiära händelser i Sjuhärad.
Publicerad 1 mars 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Vid resecentrum i Borås ska polisen hittat en kvinna, som ska ha uppvisat tecken på att vara påverkad av narkotika. En anmälan om narkotikabrott skrivs och kvinnan får följa med polisen för provtagning. Händelsen inträffade vid 23-tiden på onsdagen.

Annons

Sverige

En person har skadats svårt i en trafikolycka på E22 i Gamleby, norr om Västervik.

En personbil körde rakt in i en bärgningsbil efter en omkörning, skriver polisen på sin hemsida.

Vägen är helt avstängd under morgonen på grund av olyckan. (TT)

Personalen på Billerudkorsnäs i Gävle kontaktade polisen då de tyckte att en lastbilschaufför som skulle hämta last verkade berusad.

Mannen kontrollerades och det visade sig att han hade 4,32 promille alkohol i blodet, skriver Gefle Dagblad.

– De märkte att han var rejält påstruken, men kanske inte så mycket, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisens regionledningscentral, till tidningen.

Gränsen för rattfylleri är 0,2 promille alkohol i blodet. Grovt rattfylleri är minst 1,0 promille. (TT)

Annons

Världen

Djurskötare vid en djurpark i det krisdrabbade Venezuela har varit tvungna att slakat vissa djur för att föda andra.

Djurparken, som ligger i staden San Francisco i delstaten Zulia, stängde nyligen efter att hemska bilder spreds på deras svältande djur.

Bland de undernärda djuren finns två pumor, ett lejon, en bengalisk tiger, en jaguar och flera rovfåglar, enligt djurskötarna.

Ankor, grisar och getter har fått sätta livet till för att föda de övriga djuren.

I ett försök att stävja den otillräckliga köttransonen har de zooanställda gett sig ut för att jaga leguaner och fiska. (TT)

Sex hjälparbetare, varav en anställd vid FN:s barnfond Unicef, har dödats av okända gärningsmän i Centralafrikanska republiken, enligt FN.

Markounda i de västra delarna av landet har plågats av våld sedan slutet av förra året, då olika grupper strider om makten.

– Vi är mycket ledsna och chockade över vår kollegas och de fem andra hjälparbetarnas död den 25 februari, säger Unicefs regionalchef för västra och centrala Afrika Marie-Pierre Poirier. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons