Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Avåkning norr om Bollebygd och två drograttfyllerier inom en halvtimme.

Sjuhärad

En personbil åkte av Töllsjövägen norr om Bollebygd sent på onsdagskvällen. SOS Alarm fick uppgift om singelolyckan på väg 1758 klockan 22.15. Olyckan ska ha skett i höjd med Brandshed, i södergående riktning.

Räddningstjänstpersonal från Bollebygd åkte till platsen.

– Bilen har hamnat lite på sidan. Föraren var helt oskadd, säger Henrik Andersson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Vid klockan 23.30 var det full framkomlighet på platsen igen.

– Det var inga direkta störningar i trafiken. Men det är väldigt halt ute på en del ställen. Det är den troliga orsaken i det här fallet, säger Henrik Andersson.

Kring midnatt stoppade polis två bilar i Sjuhärad där förarna misstänks för drograttfylleri. Den första bilen stoppades i Kinna vid klockan 23.46. Mannen som körde bilen misstänks för drograttfylleri samt ringa narkotikabrott (eget bruk) medan kvinnan som satt bredvid misstänks för ringa narkotikabrott (eget bruk) samt innehav av narkotika. Duon misstänks även för bilstöld i samband med händelsen.

Och precis en halvtimme senare stoppades en man som körde bil i centrala Borås. Han misstänks för drograttfylleri.

Sverige

På väg 100 norr om Höllviken i Skåne blev två personer, som åkte moped, påkörda på onsdagskvällen. De skadades allvarligt.

Därefter ska flera bilar ha kolliderat i en kökrock.

– Det är flera bilar som har varit med om en mindre sammanstötning. En bil ska ha kört på en annan bil och sedan har det kommit någon mer bil och kört in i olyckan, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisen i region syd.

Sent på onsdagskvällen ska en man i 35-årsåldern ha blivit misshandlad utanför Circle K vid Göteborgsvägen i Mariestad. Polisen larmades om händelsen klockan 22.40.

– När patrull kommer till platsen visar det sig att en man är ganska kraftigt misshandlad. Han har sparkats i huvudet och ansiktet, säger Irene Broberg, stationsbefäl vid Skövdepolisen.

Mannen, som ska ha misshandlats av två okända personer, fördes till sjukhus. Brottsrubriceringen är grov misshandel. Polisen har inte gripit någon misstänkt under natten till torsdagen.

Polisen utreder ett misstänkt mordförsök i Malmö på onsdagskvällen.

Det var vid klockan 23.29 som polis och ambulans skickades till Carlsgatan nära Malmö centralstation där en ung man ska ha blivit knivskuren.

– Han var vaken och talbar när vi kom till platsen, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisen i region syd.

Mannen, som uppges vara 16 år gammal, fördes till sjukhus med ambulans. Region Skåne uppger att han har lindriga skador.

Ingen har gripits som misstänkt tidigt på natten till torsdagen. Brottsrubriceringen är försök till mord.

Världen

Han hade blivit avstängd – och återvände med skjutvapen. Den 19-årige före detta eleven sköt ihjäl 17 personer på skolan i USA.

– Han gick från klassrum till klassrum, säger eleven Matthew Walker, till ABC News.

Skoldagen var nästan slut på gymnasiet i Parkland, sju mil norr om Miami i delstaten Florida, när brandlarmet gick. Samtidigt startade skjutandet, och eleverna stängde in sig i klassrummen eller sprang i panik ut från skolan.

Den misstänkte gärningsmannen överlämnade sig lugnt och stilla till polisen efteråt. Då hade han dödat 17 människor. Tolv personer hittades döda inne på skolan, två strax utanför och en till på gatan. Två personer avled på sjukhus av sina skador.

– Det är en katastrof. Jag saknar ord, säger den lokale polischefen Scott Israel. (TT)

Fem intagna på en ungdomsanstalt har mist livet i en brand i staden Trujillo i Peru. Branden startade under ett uppror på anstalten.

– Just nu vet vi att fem minderåriga personer är döda, säger polisen Helber Ordonez.

Enligt honom hade intagna tänt eld på madrasser, och de fem ungdomarna omkom i branden som uppstod.

Omkring 30 andra intagna skadades och är förda till sjukhus, enligt lokala medier. (TT)