Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Två okända gärningsmän ska ha hotat och rånat en person i Borås.
Publicerad 11 februari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Runt midnatt fick polisen kännedom om personrånet i Annelundsparken. Två personer, som ska ha varit maskerade, ska ha hotat till sig saker med hjälp av en kniv.

Annons

Enligt polisen ska målsägande blivit av med en klocka, smycken och en mobiltelefon.

Det finns inga uppgifter om personskador.

Sverige

En man har förts med ambulans till sjukhus sedan han knivskurits i Vänersborg.

– Det är ett bråk i anslutning till en föreningslokal där en person blir knivskuren, säger Sanna Lagerqvist, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, till TT.

Mannen ska inte ha livshotande skador. Ingen är gripen i nuläget.

– Det finns flera vittnen på plats och man kan säga att utredningsläget är gott, säger hon.

Polisen rubricerar ärendet som mordförsök. (TT)

En 16-åring försökte köra ifrån polisen som skulle genomföra en fordonskontroll utanför Örebro, skriver Nerikes Allehanda.

Annons

Polispatrullen följde efter bilden, som inte stannade utan körde i hög hastighet in mot staden. Efterföljandet slutade i diket för personbilen, som stötte ihop med polisbilen.

– I bilen fanns fem personer. Man klagar på nacksmärtor men vad jag ser här behövde ingen föras med ambulans till sjukhuset, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid Värmlandspolisen, till tidningen.

Den 16-årige föraren misstänks för drograttfylla och flera andra trafikbrott. (TT)

Världen

Minst sex personer har omkommit efter en gasexplosion vid en karneval i Bolivia. Fyra av de omkomna är barn och minst 28 skadade har förts till sjukhus.

Enligt polisens inledande utredning ser explosionen ut att ha orsakats av olja som spillts på en gasbehållare vid ett matstånd, rapporterar nyhetsbyrån Efe.

Karnevalen i Oruro är en av de största i Sydamerika. Under lördagen väntades upp till 450 000 besökare. (TT)

Kamerun har utlyst nattligt utegångsförbud i en vecka från lördagen i landets oroliga västra delar, med hänvisning till att det finns risk för en separatistattack.

Landets president Paul Biya säger samtidigt att situationen i landet har "stabiliserats".

Tiotals människor har dödats i Kameruns engelskspråkiga områden sedan i oktober, efter att protester mot den huvudsakligen fransktalande regeringen mötts av våldsamt motstånd. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons