Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Dubbla singelolyckor på riksväg 40 i Borås. Dubbla narkotikabrott i Mark.
Publicerad 7 februari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Sent på tisdagskvällen inträffade två singelolyckor på riksväg 40 i Borås. Med kort mellanrum både i tid och avstånd. Men ingen person behövde föras till sjukhus.

Annons

Den första olyckan skedde i höjd med Pulsenhuset i riktning mot Ulricehamn. En personbil åkte in i mitträcket, enligt räddningstjänsten. Larmet om händelsen kom strax före klockan 22.30 på tisdagskvällen.

Strax efter klockan 23 kom sedan larm om en ny singelolycka med personbil. På ungefär samma plats, men nu i riktning mot Göteborg. Bilen hade åkt in i ett räcke, enligt räddningstjänsten.

Det ska ha varit halt på platsen.

Strax före klockan 01 på natten till onsdagen stoppades två män av polis på olika platser i Marks kommun. I Skephult tog bilfärden slut för en man i 40-årsåldern vid klockan 00.50. Han är känd av polisen sedan tidigare och saknar körkort.

– Bilen är tagen i beslag, vi kommer att förverka den, säger Robert Cleverup, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Och bara några minuter senare, vid klockan 00.57, stoppades en annan bilförare på väg 156 i Skene. Han misstänks för innehav av narkotika.

Sverige

En man i 20-årsåldern ska ha blivit knivskuren och tvingad att lämna ifrån sig bilen han körde.

Polisen larmades om händelsen vid Grand Samarkand i Växjö klockan 23.40 på tisdagskvällen. Tre personer ska ha deltagit vid brottet som rubriceras som grovt rån. Men ingen har gripits.

Den utsatte mannen ska ha fått flera hugg med någon form av stickvapen och fördes till sjukhus med ambulans.

Annons

– Han är allvarligt skadad, men inte livshotande, säger Anna-Karin Davidsson, jourförundersökningsledare vid Växjöpolisen.

Bilen är inte hittad tidigt på onsdagsmorgonen.

En man har knivskurits i Arlöv utanför Malmö, enligt Skånepolisen. Mannen har förts till sjukhus med oklara skador.

Larmet kom in strax efter klockan 03. Mannen, som är i 50-årsåldern, hittades utomhus.

– Vi har hittat en brottsplats som vi har undersökt och spärrat av, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl i polisregion Syd.

Polisen uppger att mannen ska blivit upplockad i en bil. Två för honom okända män ska ha gjort det i Malmö ungefär två timmar innan knivskärningen ägde rum. Brottsrubriceringarna är människorov och grov misshandel.

På onsdagsmorgonen är ingen gripen. (TT)

En villa norr om Bromölla brann i natt och kommer inte att kunna räddas, enligt räddningstjänsten. Inga människor har skadats, men tre hundar har brunnit inne.

– Det blir förmodligen en totalskada, säger Johan Sjöberg, inre befäl vid räddningstjänsten.

Larmet om att det brann i huset kom in strax efter klockan 22, skriver Kvällsposten. Det är oklart vad som orsakat branden. (TT)

Annons

Världen

Ett febrilt sökande fortsätter efter jordskalvet i Taiwan. Minst 149 personer saknas efter att bland annat ett hotell och ett flerfamiljshus rasat.

Minst fyra människor har konstaterats döda och 225 har skadats i skalvet, som inträffade strax före midnatt lokal tid. Människor från Japan, Tjeckien och Fastlandskina finns bland de skadade.

Regeringen varnar för att efterskalv med magnituden 5,0 kan drabba ön de närmaste två veckorna.

Räddningsarbetare söker igenom rasmassorna nära den populära turiststaden Hua-Lien. Många av de som saknas tros fortfarande sitta fast i byggnader, bland annat i ett militärsjukhus. (TT)

En palestinier som knivhuggit en säkerhetsvakt vid entrén till en israelisk bosättning sköts till döds på onsdagen, uppger israelisk militär.

Vakten fick lindriga skador vid bosättningen norr om staden Hebron. En annan säkerhetsvakt öppnade eld mot angriparen och dödade honom, enligt uttalandet.

I måndags knivskars en israel till döds nära en annan bosättning på Västbanken, runt 3,5 mil norr om Jerusalem. Israeliska säkerhetsstyrkor sökte efter gärningsmannen i staden Nablus sent på tisdagen, vilket satte i gång oroligheter där en palestinier dödades.

Spänningarna har ökat i de palestinska områdena sedan president Donald Trump den 6 december meddelade att USA erkänner Jerusalem som Israels huvudstad. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons