Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Berusad man uppges ha försökt slå polis. Skadegörelse på Viskaforsskolan.
Publicerad 28 januari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

En man i 20-årsåldern omhändertogs för berusning i Överlida vid midnatt mot söndagen. När han sedan kördes mot Borås ska han ha försökt slå en polis.

Annons

– Han är misstänkt för försök till våld mot tjänsteman, säger Kristian Boo, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Viskaforsskolan uppges ha utsatts för skadegörelse sent på lördagskvällen.

– Ungdomar ska ha slagit sönder något fönster, säger Kristian Boo, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Polisen fick kännedom om händelsen, som ska ha setts av ett vittne, klockan 23.20.

Sverige

Två personer har blivit knivskurna i en lägenhet i Bergsjön i Göteborg, rapporterar Göteborgs-Posten.

– Sex misstänkta har gripits, även de som är skadade och har förts till sjukhus är gripna, säger vakthavande befäl Jens Christensen vid polisregion Väst till TT.

Polisen larmades några minuter i tio på lördagskvällen. De två skadade har förts till sjukhus och det är okänt hur allvarliga deras skador är.

Omständigheterna kring knivskärningarna i övrigt är också okända.

– Just nu är platsen avspärrad för en teknisk undersökning. Vi förhör vittnen och kommer att höra de målsägande, säger Jens Christensen. (TT)

Annons

Två personer har knivskurits i samband med ett större bråk i Skara.

– En är allvarligt knivskuren i ryggen, säger Jens Christensen vakthavande befäl vid polisregion Väst.

De två skadade har förts till sjukhus.

Runt 30 personer ska ha deltagit i bråket, som uppstod vid 21-tiden på lördagen på en gata i centrala Skara. Tumultet ska sedan ha fortsatt på flera gator i närområdet och det har varit mycket skadegörelse av bilar.

– Det är två olika gäng som har mötts och motivbilden är fortfarande oklar, säger Jens Christensen.

Händelsen utreds som försök till mord. (TT)

Världen

Sju människor har hittats i en gummibåt drivandes i Stilla havet i närheten av ön Kiribati, där en färja med 50 människor ombord försvann för tio dagar sedan.

Gummibåten, som tros vara en av två som fanns ombord på färjan, hittades av ett militärflygplan från Nya Zeeland som deltog i sökarbetet.

– Gruppen människor verkade mycket lättad över att ha hittats, när NZ Air Force Orion släppte ner förnödenheter till dem, inklusive vatten och en radio, säger John Ashby vid den nyzeeländska räddningsmyndigheten. (TT)

Annons

Tio utlänningar har gripits, misstänkta för att ha "sjungit och dansat pornografiskt", uppger Kambodjas polis och visar upp bilder på par som simulerar sexuella ställningar vid en fest.

Tillslaget gjordes mot ett boende i turisttillhållet Siem Reap, utgångspunkten för resor till templet Angkor Wat.

– Vi slog till mot dem eftersom de begått aktiviteter som är mot vår kultur, säger Duong Thavry, chef för en anti-trafficking- och ungdomsskyddsmyndighet i staden.

Dussintals turister ska också ha släppts efter att ha informerats om deras olämpliga beteenden, enligt myndigheter. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons